Képzőművészeti kiállítás a BTESZ-nél

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió immáron harmadik alkalommal csatlakozott a Baptista Művészeti Napok rendezvénysorozathoz. Idén egy festészeti kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió debreceni központjában. A kiállításmegnyitóra november 16-án 15:30-kor került sor, de a kiállítás egészen november 23-ig  megtekinthető volt.

A megnyitón Faragó Tiborné, a BTESZ ügyvezető igazgatója köszöntötte a művészeket és az érdeklődőket. Beszédében elmondta, hogy milyen fontosnak tartja az efféle rendezvényeket.

„Azáltal, hogy egy művész bepillantást enged a maga világába az alkotásain keresztül, megmutatja, mire vagyunk képesek egy emberként, és mi rejlik bennünk, milyen értékesek vagyunk valójában.”

A kiállításmegnyitó a művészeink bemutatkozásával folytatódott.

Solymosi Gábor:

„Most azért megmarad a hit,
a remény, a szeretet, e három;
ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet.” (1Kor 13,13)

Szeretettel hozom létre műveimet, szeretettel az ember és az anyag iránt, amely a kezünkbe adatott. Reménnyel, hogy nem lelkünk terhe, hanem elménk örvendezése lesz az alkotás lehetősége, átadása, befogadása. Hittel, hogy az ember nem hívságos csodálkozással nézi önmagát alkotásaiban, hanem inkább mások emberbe vetett hitét erősítendő mutatja azt fel. S merthogy a mai gyors malmokon az emberi lélek zúzattatik, szükségünk lesz még nagyon hitre, reményre, szeretetre, hogy e mindennapi kenyerünk, a szellemi bevétel, szívünk terített asztalára ékes étekként kerülhessen.

Solymosi Márk:

„A festőnek egyszerű a dolga.
Azt a képet kell megfestenie, amit majd látni fognak.” (Paul Valéry)

2016 óta foglalkozom hobbiszinten az olajfestészettel és technikájával. Már az első képem megalkotása után tudtam, hogy ez nem egy mulandó fellángolás a művészet iránt. Azóta is rendszeresen, napi szinten foglalkozom festészettel.

A festészet az én boldogságom és megnyugvásom, amikor alkotok, az összes probléma kiszáll a fejemből egy szempillantás alatt. Olyan megnyugvásra és békére találok, amely leírhatatlan, így vagyok képes őszinte érzelmeket a vászonra festeni.

A megnyitó további részében megismerkedhettünk a művészekkel, kellemes beszélgetéssel és teázással zárult az esemény. A megnyitó óta többen is megtekintették már a kiállítást.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!