Jubilált a „Babszem Jankó” népmesemondó verseny Tégláson

2344

A téglási II. Rákóczi Ferenc Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola immár 25. alkalommal rendezte meg az intézményben a „Babszem Jankó” országos baptista népmesemondó versenyt nemrégiben.

A vetélkedést megtisztelte jelenlétével és köszöntötte Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke, és Czibere Béla, Téglás polgármestere. A jubileumi eseményen 56 alsó tagozatos kisdiák mondott mesét: a nebulók három megye – Szabolcs-Szatmár- Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar – 17 iskolájából érkeztek.

Megyénkből debreceni, hajdúböszörményi, hajdúhadházi, hajdúsámsoni, hosszúpályi, nyíracsádi, téglási és vámospércsi gyerekek mondtak el egy-egy népmesét. A megyén kívüli versenyzők Kisújszállásról, Kótajból, Nagyhalászról, Tiszaszalkáról, Törökszentmiklósról és Újfehértóról érkeztek.

A rendezvényt kézműves foglalkozás, népi gyermekjátékok tanulása színesítette, illetve az érdeklődők a Bábkuckó és Drámakuckó csoportjaink előadásában népmese-feldolgozást láthattak.

Forrás: http://www.haon.hu/jubilalt-a-babszem-janko-nepmesemondo-verseny-teglason/3834781


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!