Jeruzsálemben zajlott le a valaha volt legátfogóbb Zsidók Jézusért kampány

3213

Májusban a Zsidók Jézusért (Jews for Jesus) csapata eddig példátlan módon közvetítette az üzenetet: „Itt van Istened, Jeruzsálem.” (Ézs 40,9) Több mint 200 munkatárs és önkéntes részvételével a csapat több mint 5000 egyéni beszélgetést folytatott Jézusról izraeli emberekkel, a közösségi oldalakon közölt posztjaikat pedig több mint 200.000-en látták.

Ezen felül 1747 olyan izraeli személy adta meg nevét és elérhetőségét, aki szeretne többet megtudni Jézusról. A négyhetes megmozdulás során 58 izraeli fogadta az üzenetet hittel, és bízta rá az életét Jézusra, a Messiásra. A Zsidók Jézusért csapata arra számít, hogy ez a szám növekedni fog a jövőbeni folyamatos jelenlétének köszönhetően. A 750.000 zsidó embernek otthont adó Jeruzsálem ott van a világ figyelmének középpontjában, különösen pedig most, az Egyesült Államok követségének Jeruzsálembe helyezése, valamint a modern Izrael államának 70. évfordulója körüli események miatt.

Az „Itt van Istened” látást a szervezet tizennyolc év alatt valósította meg. Ennek keretében a világ minden olyan nagyvárosában, ahol 25.000 fős vagy annál népesebb zsidó közösség él, átfogó evangelizációs kampányt folytatott. Az eddigi, összesen 77 már lezajlott kampány „nagy fináléja” ez a mostani, amely Jeruzsálemre összpontosított.

Ugyanakkor David Bricknert, a Zsidók Jézusért ügyvezető igazgatóját idézve: „Ez csupán kezdete 45 éves szervezetünk életében az evangelizáció egy új korszakának. A városban a legkülönfélébb embereket érjük el: egyetemi vagy jesivahallgatókat, művészeket, az X és az Y generáció tagjait, sportrajongókat, orosz anyanyelvűeket, szenvedélybetegeket, mélyszegénységben élőket és ortodoxokat (Haredim). Viszonylag kis ellenállást tapasztaltunk, és sok szenvedélyes beszélgetést. – Hozzátette: – Mikor Jézus Jeruzsálem utcáit járta, neki is sokszínű hallgatósága volt a vámszedőktől és koldusoktól a törvénytanítókig és gazdag üzletemberekig. Azt gondoljuk, ezzel példát adott nekünk itt 2018-ban és az elkövetkező évekre is.”

A korábbi gyakorlattól eltérően a Zsidók Jézusért csapata most a sokszínűségre törekedett ennek a komplex városnak a megközelítésében. Sokan felismerik, hogy Jeruzsálem a vallásos és szekuláris zsidók, a zsidók és palesztinok, a judaizmus, az iszlám és kereszténység követői között feszülő ellentétek szorításában él. Ugyanakkor kevesen veszik észre, hogy Izrael városai közül Jeruzsálemben a legnagyobb a szegénységi ráta, és számos egyéb társadalmi betegség is terheli. A Zsidók Jézusért csapata ezért igyekszik a szükségeik közt megtalálni és szolgálni a város lakóit, és erre bátorít másokat is. „Jézus követőiként látjuk, hogy a Messiásunk azért jött, hogy ő szolgáljon sokakat, és szeretnénk az ő nyomában járni. Enni adunk a szegényeknek, megtisztítjuk a parkokat, felújítunk házakat, mindezzel bemutatjuk, hogy akiben hiszünk, meg akarja gyógyítani az összetörtet és a szegényt” – mondja Dan Sered, a szervezet izraeli igazgatója.

A Zsidók Jézusért irodái Tel-Avivban és a világ további 27 városában működnek. A következő központ a jövőben Jeruzsálemben lesz.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!