Felhőcske Keresztény Családi Bölcsőde Szadán

3138

Április 3-án megnyitjuk Szadán bölcsődénket.

Sok édesanya számára fontos kérdés, ha elfoglaltsága akad, ha munkát vállal, talál-e olyan embert, akire nyugodt szívvel bízná a gyermekét.

Léteznek szempontok, amelyek szerint keresik a szülők a megfelelő helyet. Szakképzett gondozók, igényes környezet, játékkészlet, szolgáltatások mennyisége, színvonala, ételek minősége – mind fontos. Mégis a legszorongatóbb kérdés: Kire bízom a gyermekemet? Szeretni fogja majd? Odafigyel rá? Észreveszi az apró jelzéseit, amiből tudhatja, mire van szüksége? Együtt tud örülni vele, ha valami újat fedez fel? Vajon mit tanul majd tőle a kicsi?

Munkám során sokszor láttam édesanyák szemében, hallottam a kérdéseik mögött szorongó bizonytalanságot.

Az a néhány hónap, amíg a gondjainkra bízza féltett kincsét, közel hoz bennünket egymáshoz. Bizalomra épülő kapcsolat alakul ki közöttünk. Ez elengedhetetlenül szükséges feltétel.

Úgy kell szeretnem, óvnom gyermekét, ahogy ő tenné. Nem, pótolni nem tudom, mert minden tudásom, igyekezetem kevés lenne hozzá. Hiszen gyermeke az ő ajándéka Istentől.

Enyhíteni a hiányt, biztosítani azt a meleg, elfogadó szeretetet, amire szüksége van – ez a legfontosabb feladatom. Csak ezután tudunk továbblépni. A gyermek megnyílik, keresi a kapcsolatot a felnőttekkel, társaival. Nyugodt és vidám lesz. Érdeklődni fog, felfedezni, fejlődni.

Galambosiné Varga Ibolya (vezető bölcsődepedagógus)

Bölcsődénk nyitott mindenki előtt. Tiszteletben tartjuk a másik ember eltérő véleményét.

Ugyanakkor hitünkből adódóan szeretnénk örök értékeket adni a gondjainkra bízott gyermekeknek. Példát mutatni őszinteségből, hálából, megbocsátásból és bocsánatkérésből. Továbbadni mindennapi munkánkban azt, amit mi is kapunk: Isten szeretetét.

Szeretnénk a ránk bízott gyermeket megkülönböztetett figyelemmel, feltétel nélküli szeretettel, biztonságot adó korlátokkal gondozni, nevelni. Keresni benne, ami csak az övé. Kincseket, melyeket csak az ő szívébe helyezett Isten.

Kiváltság, hogy gyermekeket gondozhatunk. Azt mondja a Biblia: „Aki az ilyen kisgyermekek közül egyet is befogad az én nevemért, az engem fogad be; és aki engem befogad, az nem engem fogad be, hanem azt, aki engem elküldött.” (Márk 9,37)

Ha munka vagy más elfoglaltság miatt megoldást keresel gyermeked felügyeletére, szeretnénk melléd állni és segíteni neked.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!