Energiabomba Rákospalotán

1482

Majdnem mindannyian rendelkezünk mobiltelefonnal, így nem ismeretlen számunkra az a helyzet, amikor az akkumulátor már a végét járja, és takarékoskodni kell az energiával. Ilyenkor lecsökkentjük a fényerőt, vagy kikapcsoljuk a kijelzőt, és igyekszünk minél kevesebbet használni telefonunkat, hogy le ne merüljön teljesen.

Hívő életünk is sokszor hasonlít erre a helyzetre. Lelki/szellemi szempontból vegetálva éljük életünket, szellemi akkumulátorunk messze van a teljesen feltöltött állapottól. Mi tölthet fel ilyenkor? Egyrészt Isten igéje, másrészt személyes élmények, tapasztalatok, amelyek megerősíthetik bennünk elköteleződésünket és azt az élményt, hogy láthatjuk Istent munkálkodni.

Október 21-én hálaadónap volt nálunk Palotán, amire meghívott vendégként eljött Dan László testvér, a Keresztyén Cigánymisszió Alapítvány vezetője is családjával.

A mindenféle köztes program, mint versfelolvasások, bizonyságtételek, valamint a vegyes kar, férfikar és dicsőítő csapat szolgálata mind egy irányba mutatott: van mire emlékezni, van miért hálát adni Istennek és Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak.

Dan testvér igehirdetése és élménybeszámolója pedig személyessé tette Isten üzenetét számunkra, és megmutatta nekünk Isten munkáját cigány testvéreink között. Öröm volt hallgatni és átélni vele együtt mindazt az örömöt, amelyet eközben megtapasztaltak mindazok, akik részt vettek ebben a munkában.

Felszabadult, élményteli ünneplésünk végén mindenki úgy mehetett haza, hogy nem kellett tartania a lemerült „életakkumulátortól”. Feltöltődtünk új munkára Isten szolgálatában, világítva ott, ahova ő vezet minket.

Köszönjük!

Kéry János


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!