Elmennek az evangélisták – hol vannak az evangélisták?

4429

Március első hétvégéjén kicsit mindannyian búcsúztunk. A magyar baptisták nevében (és a magyar emberek nevében) jelen lehettem és részt vehettem Billy Graham temetési istentiszteletén Charlotte-ban, Észak-Karolinában.

Az 50 országból jelen levő mintegy 2300 meghívottal együtt egy megindító és emelkedett alkalom részesei lehettünk. Majd beszámolok az utazásomról, találkozóimról, egyeztetésekről, de most hadd írjak másról.
Billy Graham mindegyik gyermeke megszólalt, és többször is előkerült a biztatás, a kérdés: az evangélium szolgálata még nincs bevégezve. Ki fogja folytatni az evangélista munkáját?

Amikor indultam Budapestről, a reptéren ért egy másik szomorú hír is. Csaplár József testvér, evangélista, régi munkatársam is hazaköltözött az Úrhoz.

Ez ilyen hétvége. Gyűlnek a mennyben a győztesek, de vajon hol vannak az evangélista szolgálat folytatói?

Titeket szólítalak, fiatalok, fiatalabbak: a munka nincs elvégezve! Isten várja és szólongatja az ő evangéliumának mai és jövőbeli hirdetőit. A jövő Billy Grahameit és Csaplár Józsefeit. Azokat, akik nem sajnálják odaszánni teljesen és végérvényesen az életüket Krisztusnak. Azokat, akik a most elköltözöttek után is gyűjtik a legértékesebb kincseket a mennyben: embereket, akiket megmentett a kegyelem.

Végül hadd álljon itt néhány fotó Billy Graham temetési szertartásáról, és egy Csaplár József testvéremről, barátomról.

Papp János egyházelnök


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!