Bemerítés Debrecenben

2298
A fotón szerepelnek balról jobbra: Horváth Zsolt lelkipásztor, Vári-Patai Dominik, Vári-Patai Noel, Balázs Tiborné, Papp János egyházelnök és Fekete Eszter

2018. november 11-én örömünnep volt gyülekezetünkben. Négy fehér ruhás testvérünk lépett a hullámsírba. A bemerítés szolgálatát Papp János egyházelnök végezte, igével Horváth Zsolt testvér, a hajdúböszörményi gyülekezet pásztora szolgált.

Horváth testvér a Lukács evangéliuma 11. rész 29–32. verseit olvasta alapigeként. Feltette a kérdést, hogy miért élünk, mi az életünk értelme, és merre tartunk. Sok híres ember sokféle választ adott már erre a kérdésre. De minket ki fog tanácsolni az élet harcaiban? Minden előítéletet le kell tennünk, és csak Krisztusra kell figyelnünk. Önmagunk erejéből semmit nem tudunk tenni örök életünkért. Mindaddig bűnben vagyunk, míg el nem fogadjuk Jézust megváltónknak. Akkor minden tartozásunkat elengedi. Akár döntés előtt állunk, akár döntöttünk már őmellette, Krisztus a megoldás. Ő az, aki valóban tudja, hogy a „végén” mi az, ami számítani fog. Ma még van lehetőség dönteni. Most bemerítkező testvéreink is így döntöttek az Élet mellett:

Fekete Eszter: Keresztény családban nevelkedett. Édesapja kicsi korában meghalt, emiatt sokáig szomorúság volt a lelkében. Isten azonban mindig adott mellé vigasztaló embereket. 2007-ben egy ifjúsági táborban szólt hozzá Isten, akkor átadta az életét. A Rómabeliekhez írt levél 8,14. verse erősítette meg hitében. Református gyülekezetben nőtt fel. Sokáig a baptista és a református gyülekezetben is szolgált, végül a Szappanos utcai gyülekezetben találta meg a helyét.

Vári-Patai Noel: Hívő családban nőtt fel. Tóalmáson öt éve adta át életét Istennek. Egyik alkalmon a bűnbánatról és Isten szeretetéről volt szó. Azt gondolta, azzal, hogy átadta a szívét, többé nem lesz bűnös. Egy kisifis táborban megértette, hogy Isten minden bűnünket megbocsátja, ha megvalljuk előtte. A János evangéliuma 3,16. verse erősíti hitében.

Vári-Patai Dominik: Hívő szülők gyermeke. Kiskorától érdeklődik Isten iránt, de ez sokáig megmaradt érdeklődés szintjén. Jézust személyes megváltójaként egy éve ismeri. Mióta átadta életét, folyamatosan formálja Isten. Bemerítkezésével Jézus példáját szeretné követni.

Balázs Tiborné: 2016 évi anyák napján járt először a gyülekezetben testvéri hívásra. Lelki testvéreivel folyamatosan tartotta a kapcsolatot, tőlük hallotta először, hogy őt nagyon szereti Isten. Többször elment velük gyülekezetbe, és rájött, hogy élete Isten kezében van. Elkezdte olvasni a Bibliát, megtapasztalta, hogy Isten bűnei ellenére is szereti. Rájött, hogy ő Isten nélkül nem ér semmit. Lassan az értékrendje is átalakult. Fontosnak tartja, hogy általa sokan ismerjék meg Isten szeretetét.

Isten áldja meg őket a keskeny úton!