Beiktatás Kiskőrösön

3639

A Kiskőrösi Baptista Gyülekezet már régóta – két és fél éve – várta, hogy az üresen álló lelkipásztorlakás végre új lakókat tudhasson magáénak. Vágyuk augusztus 25-én teljesült, hiszen ezen a napon iktatták be a gyülekezet új lelkipásztorát, Győri Gábort.

A búcsúzás mindig nehéz – így volt ez 2015-ben is, amikor Boros Dávid, a gyülekezet korábbi vezetője Budapestre költözött családjával. Az eltelt majd három évben a kiskőrösi baptisták sokat imádkoztak, böjtöltek és keresgéltek, türelmüket és hitüket pedig Isten megjutalmazta, hiszen idén nyáron Győri Gábor és felesége, Márti igent mondtak a felkérésre, és három gyermekükkel Kiskőrösre költöztek.

Az új lelkipásztort először Mészáros Kornél, a Magyarországi Baptista Egyház főtitkára köszöntötte, aki elmondta, hogy a lelkipásztor megtalálásával a feladat még nem zárult le, csak most kezdődött igazán. Megemlítette továbbá, hogy a döntés mögött nem csupán a gyülekezet tagjai és Győri testvér állnak, hanem „a minden embernek lelket adó Isten” is, hiszen ő az, aki számára annyira fontosak mind a pásztorok, mind pedig a vezetett nyájak, hogy segít nekik meglelniük egymást.

Az alkalmon felszólalt Papp János, egyházunk elnöke is, hiszen egy évig ő volt a kiskőrösi gyülekezet ügyintéző lelkipásztora. A későbbiekben ünnepélyes pillanatok következtek, melyek során mind Győri testvér, mind a gyülekezet fogadalmat tett a kölcsönös elfogadásról, tiszteletről és az egymás irányába vállalt felelősségről. Ezután elhangzott Győri Gábor szószékfoglaló prédikációja is, melyben felhívta a figyelmet annak fontosságára, hogy az ember először Isten akaratát kövesse, a többit pedig helyezze a Jóatya kezébe, mert ha ezt az akaratot keressük és megcselekedjük, akkor az életünkben minden a helyére kerül majd.

Győri Gábortól régi gyülekezete, az Ózdi Baptista Gyülekezet is elköszönt, majd a kiskőrösi közösségből is elhangzottak köszöntő szavak több szolgálócsoport vezetője által. Mivel Kiskőrösön az ökumenikus összefogás is rendkívül erős, így új kollégájuk tiszteletére a kiskőrösi egyházak képviselői is felsorakoztak, hogy mindannyian egy-egy igeverssel és pár kedves gondolattal bátorítsák az újonnan érkezőt.

Az alkalmat az önkormányzat képviseletében Kiskőrös város alpolgármestere is megtisztelte jelenlétével, ugyanis a baptista közösség örömmel, aktívan és rendszeresen vesz részt a város életében. Az alkalom végén szeretetvendégség várta a gyülekezet tagjait és a vendégeket, akik együtt ünnepelték a kiskőrösiekkel ezt az örömteli és áldott alkalmat.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!