Árvízi felkészülés: légi mentést gyakorolt a HUBA-Rescue24

2246

Az országos árvízvédelmi felkészülés részeként március 23-án nagyszabású terepgyakorlatot tartott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Baskó településen, amelynek résztvevője volt a HUBA-Rescue24 is.

Az országos szintű katasztrófavédelmi együttműködési gyakorlat – amely a vizek kártételei elleni védekezésre fókuszált – öt kárhelyszínen zajlott. A gyakorlat célja a reagálási képesség továbbfejlesztésén és az erők átcsoportosításának gyakorlásán túl az értékteremtés volt. A gyakorlaton részt vevők tevékenységét az Országos Helyszíni Irányító Törzs irányította, annak munkájában az eseménykezelésben érintett együttműködő szervek szakértői is részt vettek. A nap során mintegy kétszázan hajtották végre a rájuk szabott feladatokat.

A légi mentést a Légirendészet MD902 helikopterével a Baptista Szeretetszolgálat HUBA-Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoportja a HUNOR egységeként hajtotta végre, amelynek során két „sérült” személyt mentettek ki a vízzel körbezárt területről alpintechnikával, majd a HUBA-Rescue24 mentője a Magyar Vöröskereszt munkatársaival látta el a sérülteket.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286