Ajándékozás a Boldog Gyermekkor Nevelőszülői Hálózatnál

2251

Ez évben a Boldog Gyermekkor Nevelőszülői Hálózatot választotta a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, hogy az ott nevelkedő gyermekeket megajándékozza a fogvatartottak által készített plüss játékfigurákkal, valamint a fogvatartottak által vásárolt édességekkel.

Éles Marianna, a nevelőszülői hálózat vezetője elmondta, hogy nagy örömmel fogadták a felajánlást, egyben remélik, hogy ez egy hosszú távú együttműködés első állomása. „A nálunk nevelkedő gyermekek között vannak olyanok, akiknek családtagjaik jelenleg is börtönbüntetésüket töltik. Az a célunk, hogy szeretettel, gondoskodással, megfelelő oktatás biztosításával elérjük azt, hogy ezek a gyerekek ne kallódjanak el, ne váljanak bűnelkövetőkké. Mindemellett fontosnak érezzük azt is, hogy a gyermekek, ha erre lehetőség van, tartsák a kapcsolatot a vér szerinti családtagjaikkal.”

Az átadóünnepségre 2018. december 19-én 10 órakor a nevelőszülői hálózat központjában  (Debrecen, Simonyi út 14.) került sor. Az átadáson az intézet részéről Takács Csaba bv. százados és Bodonyi Norbert, a bv. intézet reintegrációs tanácsadó referense vett részt.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!