Áhítat-műhely

2234

Február 3-án tartotta éves műhelytalálkozóját az Áhítat szerkesztőbizottsága Budapesten a Benczúr utcai Kornya-házban. Az alkalmon részt vettek az egyes fázisokban közreműködő munkatársak is.

Az olvasók idén hatodik alkalommal vehették kézbe a baptista egyház teljesen megújult kiadványát.

Elsőre szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnik, hogy az Áhítat szerkesztői, írói mindenféle élethelyzetre aktuális és mindenki számára érthető üzeneteket fogalmazzanak meg. A visszajelzések azonban azt mutatják, hogy Isten Szentlelke szólni tud az egyes témákhoz írt gondolatok által a különféle hátterű és élethelyzetben lévő emberekhez egyaránt.

Háló Gyula bevezető áhítatában arról beszélt, hogy a kiadvány készítésekor mindig az olvasók iránti szeretet legyen a kiinduló- és végpont. Pál apostol alapján hangsúlyozta a készítők felelősségét abban, hogy ne csak jó stíluskészséggel, okossággal, jó teológiai ismerettel írják meg az adott szakaszokat, hanem erős legyen a szeretet bennük, és ezt megérezzék, akik olvassák.

Ezt követően Várady Endre, az Áhítat-bizottság elnöke beszélt a műhelytalálkozó hármas céljáról. Elsődleges fontosságú, hogy a kiadványnak legyen közös lelki háttere, ne csak mechanikus munkafázisok láncolata. Másrészt figyelni kell a közösségépítésre, időt kell szánni a közös ötletelésre, a tapasztalatcserére.

A nap folyamán a résztvevők átbeszélték a tennivalókat, új ötleteket építettek be, hogy a 2019-es Áhítat még inkább alkalmas legyen Isten üzenetének közvetítésére az olvasók felé. Az inspiráló együttlétet a műhely résztvevői imaközösséggel zárták.

Érdemes újra felhívni a figyelmet arra, hogy az Áhítat napi igei üzenetei elérhetők mobilapplikáción (egyelőre csak Androidokon), a teljes anyag kizárólag a könyvformátumú Áhítatban jut el az olvasóhoz.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!