A most éve

2849
Illusztráció: Új kezdet

Hétfő van. Január 1. Csendes nap, legalábbis csendesebb, mint a tegnap. Ez az ige megszólít: „Mert ő mondja: A kegyelem idején meghallgattalak, és az üdvösség napján megsegítettelek. Íme, most van a kegyelem ideje! Íme, most van az üdvösség napja!”

Most van. Ez a két szó lehetőség és felelősség.

A most szó az éppen zajló időszakot jelöli, nem a múltat és nem a jövőt. Nincs értelme ábrándozni az elmúlt időszakon, és veszélyes a jövőre hagyni konkrét dolgokat. A most a cselekvők ideje, a bátrak erőpróbája, a szembenézők kegyelmi ideje. Miért pont most, január legelején beszélünk a mostról? Ez jogos kérdés, hiszen minden nap lehet most, lehet a cselekvés, a szembenézés ideje, a bátrak erőpróbája. Talán azért, mert ha meg tudom fogalmazni, hogy miért is ünnep minden év első napja, akkor azt mondanám, hogy ez a most ünnepe. Most vetünk számot egy időszakról, most lezárunk és most nyitunk. Nem fogadalmak ezek, hanem végiggondolások. Szóval mindennap tehetjük ezt, de így év elején különösen. És ha téged éppen ez inspirál a szembenézésre, akkor miért ne lehetne különleges nap számodra? A lényeg, hogy meglásd, hogy a most évében milyen sok lehetőséged van arra, hogy felfedezd azt a felségterületet, amit Isten neked akar adni: a munkádban, a kapcsolataidban, az engedelmességben.

A van szó létige, az alany létezését állítja. Van kegyelem és van üdvösség. Van értelmes élet, van kiút a reménytelenségből. Van megoldás, van lehetőség, van öröm. Most van. Tegnap is volt, de az már elmúlt, holnap is lesz, ha lesz holnap. Most van. És ha van kegyelem, ha van öröm, és van értelmes élet, akkor az el is érhető. Mindenkinek. De elsősorban nem saját erőből. Azért van, mert Ő meghallgat és Ő megsegít.

Milyen jó lenne, ha erről szólna a most éve!

Forrás: http://eliezer.hu/cikk/2018/01/a-most-eve


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!