A chicagói Judson University gospelkórusa Kispesten

2027

Nagyon szép és felemelő egyházzenei koncertre került sor 2018. május 10-én, Jézus mennybemenetelének emléknapján a Kispesti Baptista Imaházban. A különleges ünnepség során az amerikai chicagói Judson University gospelkórusa énekelt szebbnél szebb evangéliumi énekeket Huntley Brown zongoraművész kíséretével, aki már nem először járt a kispesti imaházban.

Huntley Brown, a Billy Graham Evangelizációs Társaság világszerte ismert gospel zongoraművésze 2012-ben járt először Budapesten. Akkor Franklin Graham evangélistát kísérte el és szolgált a Reménység fesztivál ezerfős felekezetközi énekkarának zongoristájaként a Budapest Sportarénában.

Azóta már harmadszor tért vissza hazánkba, és adott istendicsérő evangéliumi/gospelénekekből összeállított zongorakoncertet több városban, így a kispesti baptista imaházban is. Most egy európai koncertkörút során a chicagói Judson University 50 fős egyetemi kórusával érkezett Budapestre és szolgáltak a zsúfolásig megtelt kispesti imaházban nagyszerű, lélekemelő énekekkel és modern hangzású zeneszámokkal.

A kórus a tíz koncertből álló turnéjukon hazánkban Kispesten kívül még a budapesti Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában és Velencén is szolgált a baptista iskolában. Mindkét helyen a teljes diákság előtt volt a koncert. Majd útjuk Horvátországban, Szlovéniában, Ausztriában, Németországban, Belgiumban és végül Franciaországban folytatódott.

Köszönjük Huntley Brown zongoraművésznek, Warren J. Anderson karmesternek, a Judson Egyetem kórusának kitűnő művészi teljesítményét, valamint az európai turné szervezőinek, Dan és Rose Smith amerikai misszionárius házaspárnak és Barbarics Péternek, a nagyszerűen előkészített programot. Soli Deo gloria!

 

 

 

A Judson University Choir koncertje Kispesten


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!