BUBBA-RACSABI közös est

1305

Ugye benned is felmerül, kedves olvasó, hogy mi az a RACSABI, illetve BUBBA? Elárulom. Két budapesti gyülekezet ificsoportjainak rövidítése. Az egyik az Alsóhegyi (Budai) Baptista, a másik pedig a Rákoscsabai Baptista Gyülekezet ifjúsága.

Csabán az utóbbi időben erős törekvésünk van arra, hogy ifijeink ismerkedjenek más gyülekezetek fiataljaival az évközi ifikonfik és nyári táborok alkalmain kívül is.

Jó más gyülekezetek ificsoportjait megismerni, bizonyságot tenni egymásnak Isten életünkben elvégzett munkájáról, együtt dicsőíteni az Urat, megosztani missziós tapasztalatainkat, játszani, nevetni, jól érezni magunkat. Továbbá az ilyen alkalmak tudnak hosszú távú ismeretségeket is kialakítani, ami a mai rohanó világban igazán értékes és sajnos sokszor „hiánycikk” az emberek életében.

Egy-egy ilyen alkalom megszervezése remek lehetőség arra is, hogy az ifin belül mindenki kivehesse a részét valamilyen feladatban. A közös munka a csapatot még összébb kovácsolja.

Körülbelül egy évvel ezelőtt gyülekezetünk ifije vendégeskedhetett a Budai Baptista Gyülekezet fiataljainál. Az alkalom igazán áldott volt, már akkor eldöntöttük, hogy mindenképp szeretnénk viszonozni a budaiak vendégszeretetét, így október 12-én, péntek este Csabán lehettünk együtt gyülekezetünk közösségi házában. Alkalmunk központi témája a hálaadás volt, melyet megalapoztunk egy modern hálaoltárral is.

Csoportbeszélgetéseink őszinte légkörében bizonyságot tehettünk, elmondhattuk egymásnak hálaokainkat, esetleges negatív élethelyzeteinket, melyek abban a pillanatban nem tudtak hálaokok lenni, majd azt, hogy Isten hogyan mutatta meg jelenlétét, támogatását a próbában is. Alkalmunkat aztán könnyed játékkal folytattuk, a végén pedig egy késői közös étkezésre is lehetőségünk volt.

Külön örömünkre szolgált, hogy Kotán Béla testvérnek is lehetősége volt csatlakozni alkalmunkhoz.

Már alig várjuk a következő alkalmakat, ahol újabb gyülekezetek ificsoportjait ismerhetjük majd meg, és lehetünk együtt Isten dicsőségére.