Miért kiemelten fontos idén rendelkeznünk az 1+1%-ról?

299413

Miért kiemelten fontos idén rendelkeznünk az 1+1%-ról?

Nem csak egy évre szól(hat)!

A 2019-es nyilatkozatunkban az egyházaknak történő felajánlás nem csupán erre az évre vonatkozhat, hanem a következő években is az az egyház kapja adónk 1%-át, amelynek a javára az idén rendelkezünk.
Ez az automatikus folyamat csupán akkor módosítható, ha újabb nyilatkozatot adunk be, vagy visszavonjuk korábbi rendelkezésünket.

Ez nem adománygyűjtés

Fontos tudatosítanunk, hogy az 1+1% felajánlása nem adomány, hanem rendelkezés arról az összegről, amit az állam már levont az adónkból. A felajánlók csupán arról döntenek, melyik egyházé és/vagy szervezeté legyen. Ha nem rendelkezünk adónk 1+1%-áról, akkor is felhasználásra kerül az államháztartás keretein belül!

Ki rendelkezhet 2019-ban?

Bárki, aki 2018-ban adóköteles jövedelmet kapott, és erről jövedelemadó-bevallás készül, és megfizeti a kiszabott adót. Fontos! Ha a magánszemély bevallásban fizetendő adója 0 forint (például az egyes adókedvezmények miatt), az egyházak részére még ebben az esetben is szükséges rendelkeznie, mivel az egyházak – az 1%-on túli – kiegészítő állami támogatása a rendelkezők száma (és nem a felajánlott összeg nagysága) alapján történik.

Hogyan rendelkezzünk?

  1. A nyomtatványra írjuk rá az adóazonosító jelünket!
  2. Írjuk rá a Magyarországi Baptista Egyház technikai számát: 0286! Ugyanezen a lapon a +1% felajánlásához írjuk be az általunk választott civil szervezet adószámát.
  3. Tegyük bele a borítékba, és zárjuk le.
  4. Írjuk rá a borítékra az adóazonosító jelünket!
  5. Írjuk alá a borítékot a leragasztáson!
  6. A lezárt borítékokat kétféleképp juttathatjuk el a NAV-hoz:

A határidő 2019. május 20.

Hány percre van szükségünk egy asztalnál ülve ahhoz, hogy eredményesen segítsünk embertársainknak kilátástalan életük megoldásában, valamint a gyülekezetek emberbaráti szolgálatának anyagi támogatásában? Összesen néhány percre.

Hogyan?

Úgy, hogy mi magunk és ismerőseink is a Magyarországi Baptista Egyháznak (technikai számunk: 0286) rendelkezünk adónk 1%-áról.

A NAV 2019-es tájékoztatása

Hogyan rendelkezhet adója 1+1 százalékáról?

1 hozzászólás