Bemerítés Tokodon

1157

2017. szeptember 3-án nagy öröme volt a tokodi gyülekezetnek. Még ezen késői beszámoló megírása közben is nagy hála tölti el a szívemet azért, mert Zsohár Ádám hite vallomására bemerítkezett és közösségünk tagja lett.

Elmondása szerint egy természeti kép késztette erre a döntésre. Kamionsofőrként dolgozva egyszer azt vette észre, hogy az út egyik oldalán a táj kopár és sivár, míg a másik oldalán zöldellő és élettel teli. Ez gondolkoztatta el, hogy neki is választania kell az élet és halál, jó és rossz között. Ez lett a bemerítési igéje is, hogy emlékeztesse Jézus Krisztus melletti döntésére (5Móz 30,19).

Megható volt, ahogy testvére köszöntötte a bemerítése után, aki a legnagyobb segítsége volt lelki életében. Ünnepi istentiszteletünkön Bacsó Benjámin szada–veresegyházi lelkipásztor prédikált a Dán 11,32b alapján. Akik ragaszkodnak Isten igéjéhez, azok bátor dolgokat visznek végbe. Ezt a bátorságot kívánjuk Isten gazdag áldása mellett fiatal testvérünk egész életére. A bemerítés szolgálatát Vas Ferenc végezte.