Utunk Ukrajnába

3636

Áldozat kész testvérek Angliából összegyűjtöttek és küldtek közel 300 pár cipőt főleg gyerekméretben, hogy ezekkel támogassák az igazán rászorulókat kint Ukrajnában.

Már évek óta járunk ki Kárpátaljára (Ukrajna főleg magyarok által lakta része) és támogatjuk a rászoruló magyar, illetve roma családokat. 2006- óta egy Beregszászi Gyermekotthont és 3 éve egy roma közösséget.

Most Ungvár közelében ebbe a roma közösségbe igyekeztünk, hogy a sokszor meztelen lábú gyereksereget megtámogassuk, ezáltal is hirdetve Isten gondviselő szeretetét és talán, hogy a közelgő hideg tél miatti tragédiák megelőzését is elősegítsük. Október 14 szombaton ismét elindultunk Ukrajnába missziós útra. Utunkat nagyon sok ember sok imája előzte meg. Mivel az ukrajnai sertés influenza miatt még keményebb ellenőrzéseket vezettek be, hosszabb várakozásra és részletesebb ellenőrzésre készültünk a határnál oda is és vissza is. Hajnalban 3 órakor indultunk. Nagyon nehezen kaptam önkéntes segítőket.

Mivel csak Ukrajna felé kell útlevél a magyaroknak és igen drága is, ezért kevesen csináltatják meg. Nem beszélve, hogy többen idegenkednek az ukrajnai úttal járó nehézségektől, bizonytalanságoktól. A keményebb ellenőrzések miatt próbáltam találni még a határtól nem messze levő gyülekezetekből autós segítőt, hogy a hatalmas cipő szállítmányt megosztva vigyük át a határon. Nagy a valószínűsége, hogy ha egy kocsiban találják meg az összes cipőt, azt nem engedik át, vagy csak nagyobb csúszópénz ellenében. Isten gondviselését tapasztaltam meg, amikor a határ előtt kb. 5 km-rel egy fiatal önkéntes jelezte, hogy ő szívesen segít átvinni a cipőkből saját kocsijával. Isten az utolsó pillanatban gondoskodott segítségről. Övé a dicsőség. Mivel korán értünk a határhoz, kb. egy óra alatt simán átjutottunk. Utána elmentünk az ungvári piacra bevásárolni édességekből a gyerekeknek. Még egy testvérnőt is sikerült átvinnem, aki Mátészalkáról, az ottani gyülekezet adományát viszi rendszeresen az Ungvári Baptista Közösségnek.

Nagyon hálás volt érte. Kb. 150 gyerek és még felnőttek is részt vettek az alkalmon. A cipő és édességrakomány átadása előtt énekekkel dicsértük az Urat, átadtam az evangélium örömüzenetét és játszottunk sokat. Nem volt egyszerű, mert a sok gyerek viselkedni nem nagyon tudott. Isten igéje élő és ható. Jézus ezt mondta: „Én vagyok az Út az Igazság és az Élet” Senki sem mehet az Atyához, csakis az Ő fián keresztül, aki szörnyű kínhalált halt a mi bűneink kiengesztelésére. Bíztattam a gyerekeket és a részt vevő felnőtteket, hogy, aki még a sötétségben jár, az utálja meg a bűneit, egyszer és mindenkorra fordítson hátat bűnös életének, kérje Isten bocsánatát és hívja be Jézust a szívébe. Jöjjön ki a világosságra. Jézus ezt is mondja: Én vagyok a világ világossága, aki engem akar követni, az sohasem jár sötétségben. Az ajándék osztása is nagyon nehéz volt. Mindenki tolakodott, lökdösődött, minél előbb oda kart érni a cipőkhöz. Nagy kincs ott a cipő.

Isten segítségével végül mindenki cipőhöz jutott. Talán 10 pár felnőtt cipő maradt meg, amiket később majd eljuttatnak a leendő gazdáikhoz. Hálásak voltak az adományért és örömmel mentek el házaikba. Csatoltam képeket is a beszámolóhoz. Délután indultunk el hazafelé. A határon most sokkal több ideig tartott az átjutás, de Isten segítségével, szívünkben örömmel érkezhettünk haza késő este.

Hála okok:

  • Köszönet Istennek a gondviselésért és hogy elkísért bennünket erre az útra
  • Köszönet az angliai testvéreknek, a gyülekezetnek, akik mindvégig imádkozó szívvel támogattak, összegyűjtötték és eljuttatták hozzánk a cipő adományt.
  • Köszönet minden magyar önkéntesnek, akik áldozatot hoztak és eljöttek velünk, hogy szolgáljanak ilyen módon is.

Imatémák:

  • Az evangélium örömüzenete jusson célba ezeknél az embereknél. Legyen erejük hátat fordítani a sötétségnek és kijönni a világosságra
  • Anyagi pénzügyi támogatásért (akár rendszeres, amire lehet építeni), hogy az Alapítvány fennmaradhasson és folytathassa tovább a szolgálatot
  • Áldozatkész, önkéntes segítőkért az évközi szolgálatokhoz, Isten országának építéséhez
  • Angol nyelvi tanítókért nyári táborainkhoz

Tordas, 2017. október 16.

Szilágyi Kornél Út a Reményhez Alapítvány

Elérhetőségek: Út a Reményhez Alapítvány
weblap: www.utaremenyhez.hu
e-mail: utaremenyhez@utaremenyhez.hu
Adomány: Számlatulajdonos: Út a Reményhez Alapítvány Számlaszám: 11721026-20268101-00000000
Bank: OTP Bank


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!