Ünnepi megemlékezés a Pannonhalmi Béla Baptista Általános Iskola névadójáról

3904

A kőbányai Pannonhalmi Béla Baptista Általános Iskola bejárata előtt ünnepi sokadalom gyűlt össze május 6-án, szombaton délelőtt, az iskola névadójának születésnapján.

A Himnusz eléneklése után a szép számban összegyűlt tanárok, gyermekek, szülők, vendégek népes hallgatósága előtt dr. Mészáros Kálmán baptista egyháztörténész, a Kispesti Baptista Gyülekezet lelkipásztora idézte föl Pannonhalmi Béla gazdag életútját.

A Pannonhalmi Béla Baptista Általános Iskola névadója egy odaszánt baptista hithős, fáradhatatlan evangélista és hűséges lelkipásztor volt. Az utóbbi években egyre szorosabb kapcsolat alakul ki a Kispesti Baptista Gyülekezet és a kőbányai Pannonhalmi Béla Baptista Általános Iskola között. Ennek a gyümölcsöző kapcsolatnak volt újabb állomása ez a családias légkörben megtartott ünnepi megemlékezés.
A diákok közül többen a névadó verseivel tisztelegtek emléke előtt. Ezt követően az iskola igazgatónője, Tatai Erika vezetésével az iskola hallgatói koszorút helyeztek el a névadó domborművel ékesített emléktáblája előtt.

A Szózat eléneklése után az ünnepség az iskola udvarán folytatódott, ahol Pollák Dávid iskolalelkész bibliaolvasását és hálaadó imádságát követően a névadó emlékére egy fűzfát is elültettek a gyerekek.

A Biblia azt mondja: „Ne feledkezzetek meg vezetőitekről, akik Isten igéjét hirdették nektek. Figyeljetek életük végére, és kövessétek hitüket!” (Zsid 13,7)


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!