Túláradó pünkösdi öröm Gyulán

3729

Nemcsak pünkösd csodálatos ünnepe miatt örvendezhetett június 4-én a Gyulai Baptista Gyülekezet, de a nap folyamán bemerítési istentiszteletre is sor kerülhetett.

A gyülekezet lelkipásztora, Matuz József a Szentlélek belső, meggyőző munkájáról beszélt a Jn 16,8–11 igeszakasz alapján. Az igehirdető hangsúlyozta, hogy a Szentlélek munkája több az észérveknél, érzelmi érintettségnél, neveltetésnél, hiteles emberek segítő közelségénél. A bűnről – elveszettségünkről Krisztus nélkül –, az igazságról – Jézus megváltó munkájáról –, az ítéletről – az Igazság győzelméről – csak a Lélek tud meggyőzni.

Nagy öröm volt a mennyben, a gyülekezetben, a családokban, mert újabb három fő döntött úgy, hogy elfogadják az Úr Jézus Krisztus megváltó munkáját, kegyelmét, és életüket átadják az ő vezetésének. Faragó Lőrincné (60), Nyári Vivien (16) és Szűcs Eszter (15) felszabadultan, vidáman és őszintén vallották meg hitüket és megtérésük eredményeként az életükben történt változást. A mosollyal és könnyekkel átitatott bizonyságtevéseket követően a gyülekezet lelkipásztora, Matuz József végezte a bemerítő szolgálatot, bemerítve őket élő bizonyságul a látható és láthatatlan világ előtt.

Nagy szeretettel köszöntöttük igével, énekkel és imával Krisztus egyházának új tagjait gyülekezeti és családtagok, szolgálók és barátkozók.

Legyünk mindannyian só és világosság egész életünkben!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286