Testvéri találkozás és kapcsolatépítés Arad és Bp.-Rákoscsaba közt

3397

Léteznek véletlenek? Aki Istennel éli mindennapjait, semmiképp nem hisz a véletlenekben. Véletlenül nem találkozik össze két egymástól 300 km-re lévő gyülekezet, és kezd el kapcsolatot építeni egymással.

Az Aradi Magyar Baptista és a Rákoscsabai Baptista Gyülekezet között nem volt semmilyen aktív kapcsolat egészen tavalyig. Mígnem gyülekezetünk egy része meglátogatta Aradot és térségét gyülekezetünk határon túli magyar városok megismerésére szervezett kirándulássorozata részeként. E kirándulás szervezőjén, dr. Léránt István testvéren túl helyszíni segítőink voltak Simon András lelkipásztor és gyülekezetének néhány tagja. A kirándulók részt vettek az Aradi Magyar Baptista Gyülekezet istentiszteleti alkalmán, ahol összebarátkoztak tagjaink az ottani testvérekkel. Tagjaink beszámolója után meg is történt a kapcsolatfelvétel László Gábor és Simon András lelkipásztor testvérek között, mert a csabai gyülekezet úgy döntött, hogy meghívja az aradi testvéreket szolgálni egy vasárnapra.

Az aradi testvérek a meghívást elfogadva május 28-án több mint negyvenen az egész napot a rákoscsabai testvérek közösségében tölthették. Délelőtt és délután Simon András testvér hirdette az igét, az üzenetet pedig az aradi énekkar és ifjúsági csoport énekei és a testvérek bizonyságtételei segítettek elmélyíteni mindenki szívében. Egész napos tematikánk az Istent dicsőítő életvitel volt. A két alkalom közötti órákban a rákoscsabai gyülekezet családjai vendégszeretetét élvezhette.

Igazán áldott, mindenki számára építő napot élhetett meg a két gyülekezet, mely hamarosan az aradi testvéreknél folytatódik.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!