Teológiai nap a Baptista Tevékeny Szeretet Misszióban

Április utolsó hetében Serafin József, a Baptista Teológiai Akadémia oktatójának vezetésével az intézmény hallgatói tapasztalatszerzés céljából ellátogattak a Baptista Tevékeny Szeretet Misszióhoz.

A tanulmányi út első állomása a szervezet hajdúnánási intézménye volt. Itt amellett, hogy betekintést nyerhettek a szenvedélybetegek ellátásába, illetve az ehhez kapcsolódó aktuális programokba, megismerkedhettek a házi és jelzőrendszeres segítségnyújtás előnyeivel és a szociális étkeztetéssel is mint szolgáltatási formával. Ezt követően Debrecenben a támogatott lakhatás által biztosított lehetőségekkel kapcsolatban gyűjtöttek tapasztalatot egy interaktív előadás keretében, majd megtekinthették magát a „Támlakot” is, ahol betekintést nyerhettek az ott élők mindennapjaiba. A napot a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió székházában zárta a csoport, ahol Faragó Tiborné ügyvezető a szervezet felépítését, ellátási területeit és szolgáltatásait ismertette a hallgatósággal.

A szakmai kirándulás második, egyben befejező napján Hajdúböszörményben a nappali szenvedélybeteg-ellátással, az aktuális prevenciós programokkal, illetve az elterelés által biztosított lehetőségekkel ismerkedhettek meg a program résztvevői. A két nap eredményeképpen, többek között, meggyőződhettek arról, hogy a misszió a munkát elhivatott, felkészült, gyakorlott szakemberek segítségével végzi, akik hisznek abban, hogy minden ember fel tud állni a legmélyebb pontról is, ha ahhoz kellő segítséget kap.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!