Tele van a Sorsok Háza Makón

3136

Megnyitásának első évfordulóját ünnepelte hétfőn délután a Sorsok Háza. A Csokonai utcai intézményben szenvedély- és pszichiátriai betegeket látnak el nappali rendben.

Nagy igény mutatkozott rá, hogy foglalkozzanak a két érintett csoporttal. Bár vannak Makón olyan szervezetek, akik az érintett célcsoportokat ellátják, a Sorsok Házában nem bentlakásos a rendszer. – Engedélyünk szerint 50-50 főt fogadhatunk. Az engedélyezett létszám betelt, így jelenleg várólista van, de ha valaki segítségre szorul, akkor megpróbálunk valahogy segíteni – mondta Hajdu Julianna intézményvezető. Az ellátási területük a makói járást jelenti, a bejáróknak 90%-os utazási térítést tudnak biztosítani.
Hajdu Julianna elárulta, hogy a tavalyi nyitás óta teljes kapacitással működnek. Úgy látják, tapasztalják, hogy egyre több embernek van olyan problémája, amit egyedül nem tud megoldani. Ebben segítenek ők, ezáltal pedig az idejárók egy valódi közösséggé kovácsolódtak.

A szakember szerint lehet olyan fordulat egy ember életében, ami jelentős és hosszú távú pozitív változást idézhet elő. Például egy átmeneti enyhébb depresszió, amelyből egyedül nem tud kilépni az illető, feldolgozható, megoldható közösen. – Fontos, hogy legyen motiváció, és akarjon változtatni a szokásain, akkor van esély a javulásra – mondta az intézményvezető. Ugyanakkor a pszichiátriai betegségeknek több fajtája van, nem jelenthető ki, hogy mindegyikből ki lehet gyógyulni gyorsan és egyszerűen.

Forrás: http://mcsipos.hu/2017/09/25/tele-van-a-sorsok-haza-makon/


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!