Romamissziós program amerikai orvosokkal

2135

Az Egyesült Államokból érkezett egészségügyi szakemberekkel látogatott el határon túli roma közösségekhez a Baptista Szeretetszolgálat csapata. Ezzel egy több éve megkezdett program újabb állomásához érkezett a legszegényebbek érdekében szervezett tevékenység.

A kárpátaljai Nagydobronynak és környékének mélyszegénységben élő, magyar ajkú roma lakosságát látta el az elmúlt napokban tizenöt Észak-Karolina államból érkezett orvos, fogorvos és ápoló. A hét minden napján 8–10 órát dolgozva napi 100–150 beteget vizsgáltak meg és gyógyítottak olyanok között, akik másként nem jutottak volna kezeléshez. Az eltelt idő alatt például nem kevesebb mint 97 fogat húzott ki a tengerentúlról érkezett fogorvos.

A Baptista Szeretetszolgálat szervezésében ugyancsak amerikai doktorok – tizenkét orvos, gyerekgyógyász és gyógyszerész – utazott a partiumi Székelyhídra, ahol a település és a környékbeli falvak roma lakosságát ellátva naponta 150 rászorultat vizsgáltak meg és részesítettek orvosi kezelésben. Mindkét országban gyógyszert is kiosztottak azok között, akiknek erre sürgetően nagy szükségük volt.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!