Pünkösdhétfő Szentendrén

2109

A pünkösdhétfői gyülekezeti napot ebben az esztendőben az evangélium hirdetésére szenteltük.

Szentendre egyik lakótelepére szerveztük meg az evangelizációs programot. Egy ideje imádkozunk és készülünk arra, hogy Püspökmajoron elinduljon egy rendszeres istentiszteleti alkalom. Első konkrét lépés volt a gyülekezet ilyen megjelenése a lakótelepen.

A neszmélyi testvérek is eljöttek hívásunkra, hogy bemutassák reformáció korabeli hitelődeink, a habánok hétköznapi életét korabeli öltözékben, korabeli eszközökkel és helyben készített ételekkel. A helyi testvérek kétféle ételt is főztek kondérban. A kisgyermekek trambulinon és ugrálóváron hancúrozhattak, míg a nagyok labdasportokban gyakorolhatták magukat.

Szép számmal tértek be látogatók a lakótelepről, akikkel jó beszélgetések alakultak ki.

Ebéd előtt egy evangelizációs istentisztelet keretében bizonyságtétel és igehirdetés hangzott el. Ekkor hirdette meg lelkipásztorunk, Dani Zsolt testvér az őszi istentiszteleti alkalmak elindítását.
Hálásak vagyunk a jól sikerült városi megjelenésért, a környékbeli lakók nyitottságáért.

A reformáció 500 éves évfordulója kapcsán ajánljuk, hogy a neszmélyi testvérek szolgálatát használják ki, mert a „Boldog élet művészete” című habánbemutató program nagyon látványosan, lendületesen és nem utolsósorban finom ételeken keresztül támogathatja a helyi gyülekezetek evangelizációs szolgálatát!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!