Már van hol lakniuk: összefogás Viktorkáért és családjáért

2284

Pesterzsébeten szerény ünnepség keretében adták át azt a bérlakást, amelyben példaértékű összefogás eredményeként élhet ezután egy közelmúltban szerencsétlenül járt család.

A fővárosban szüleivel élő 3 éves Viktorka agyhártyagyulladást kapott, csonkolni kellett mindkét kezén az ujjait és mindkét lábát. A Baptista Szeretetszolgálat azonnal a család mellé állt, gyűjtést és összefogást hirdetett a kisfiú jövőjéért. A szülők nehéz helyzetét súlyosbította, hogy a család anyaotthonba került, miután albérletüket eladták a fejük fölül. Az összefogás eredményeként Pesterzsébet önkormányzata egy bérlakást ajánlott fel, amelynek bérleti díját – egyéb adományok mellett – egy évig Mága Zoltán hegedűművész vállalta magára.

A lakást Horváth Elemér vállalkozó újította a fel, a Baptista Szeretetszolgálat a berendezésben is segített. A 20. kerületi lakás ünnepélyes, sajtónyilvános átadásán augusztus 28-án, hétfőn délután jelen volt Juhász Lajosné alpolgármester, aki megköszönte a segélyszervezet segítségét, és kiemelte, az önkormányzat közgyűlése egy emberként döntött a bérlakás kiutalása mellett. A támogatók mellé állt a REGIO Játék is, a céget a helyszínen Gyaraki Péter, a Baptista Szeretetszolgálatot Baricz Dezső programvezető képviselte.

Forrás: http://www.baptistasegely.hu/hirek/belfold/mar-van-hol-lakniuk-osszefogas-viktorkaert-es-csaladjaert


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!