Konferencia az intézményfenntartó egyházi jogi személy gyülekezetek és szervezetek képviselői számára

3122

2017. február 24-én a Benczúr utcai országos központi iroda tanácstermében került sor arra, hogy számos kérdésben egyeztessenek az intézményfenntartó belső egyházi jogi személy szervezeteink.

konf1Papp János elnök testvér megnyitója után Mészáros Kornél főtitkár adott tájékoztatást a gyülekezetek küldetéséről, azon belül két kiemelt részről, az oktatási és szociális intézményekkel kapcsolatos szolgálatról, feladatokról.

Bemutatásra került az EBECS, az Egyházi Belső Ellenőrzési Csoport, amely az Országos Tanács megbízásából hivatott ellenőrizni a fenntartókat és az intézményeket. Varjú Lajos, a szervezet vezetője szemléletes módon mutatta be munkájukat és munkatársait.

konf4A baptista egyházi szociális módszertan munkáját Serafin József módszertani vezető ismertette, majd Mészáros Kornél főtitkár és Simon Norbert gazdasági igazgató adott tájékoztatást az Országos Tanács aktuális határozatairól.

konf6Az oktatási és szociális fenntartók szekcióülésen konkrét szakmai kérdésekről egyeztettek, majd a plenáris zárót követően ebéddel fejeződött be a konferencia.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!