Húsz éve nyitották meg a Menedékvárost

2459

Nagyszabású ünnepség keretében emlékeztek meg a Menedékváros alapításának huszadik évfordulójáról.


A családok és a hajléktalanok átmeneti otthonát a volt szovjet laktanya egyik lakótömbjében hozták létre. A lakások mellett különálló konyhát, étkezőt, valamint közösségi termet is kialakítottak.

A Menedék Alapítvány által működtetett Menedékváros fő céljai között szerepel, hogy az oda kerülőket a munkába állásra, előtakarékosságra ösztönözzék. Az ott élők lelkigondozására is ügyelnek, amelyben a baptista gyülekezet segít, mely önkéntesen látogatható programokat is szervez számukra.

A jubileumi ünnepségen Rausch Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke, Rávai Mónika majsai alpolgármester, Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke, Kovács Zoltán, a Menedék Alapítvány kuratóriumának elnöke is köszöntötte a résztvevőket.

– Szeptember 15-én múlt pontosan tizenegy éve, hogy ideérkeztem, majd folyamatosan vettem át az intézmény vezetését. Örömömre részese lehettem annak a nagyszabású munkának, melynek során mind a hatvan lakásban elvégezhettük a fűtéskorszerűsítést, a nyílászárók cseréjét, hőszigeteltük a lakótömböt, és korszerűsítettük a szennyvízhálózatot. Húsz lakást teljesen felújítottunk, és folyamatban van újabb húsz lakás korszerűsítése – mondta el Antal György, a Menedék­város vezetője.

Forrás: https://www.baon.hu/kozelet/helyi-kozelet/husz-eve-nyitottak-meg-menedekvarost-1052129/


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!