Habánpiknik Tahiban

2951

Szezonnyitó szabadtűzi főzőversenyre került sor Tahi Táborban április 29-én. Hagyományteremtő céllal került megrendezésre az első főzőverseny április utolsó szombatján, amelyre gyülekezeteinkből, iskoláinkból vártuk a jelentkezőket.

A szervezők alapötlete az volt, hogy lehetőséget teremtsenek arra, hogy a baptista közösséghez tartozó emberek jobban megismerjék egymást, és egy felszabadult, vidám környezetben töltsenek el egy napot.

A főzőversenyen hét csapat vett részt, és már kora reggel remek hangulatban kezdődött a sürgés-forgás a bográcsok körül. A zsűri tagjai – Kalla Lajos, Újpest; Révész Dorina, Rákosszentmihály; Ácsné Bencsik Irénke, Agapé Pestszentlőrinc; Révész Imre, a Szabadtűzi Lovagrend tagja, Agapé Pestszentlőrinc – nagy várakozással figyelték a készülő ételkülönlegességeket.

Amíg készültek a finomságok, Háló Gyula pestszentimrei lelkipásztor egy vetélkedő keretében bemutatta az anabaptista, habán elődök hitbeli, egyedi életszervezési, gondolkodásmódbeli értékeit, hiszen ők köztudottan a minőséget, a fejlődést, a tanulást úgy fogták fel, hogy a legjobbat akarták adni önmagukból Istennek. Példájukból ma is sokat tanulhatunk. A résztvevők habán elődeinkről szerzett ismereteiket is próbára tehették egy gyors teszten.
Kora délutánra kialakult a nyertesek sorrendje.

A főzőverseny győztes csapatai:

Bográcsverseny: 1. Pestszentimrei Baptista Gyülekezet; 2. Tahitótfalui Baptista Gyülekezet; 3. Bittó Tamás és csipet csapata

Süteményverseny: 1. Pócsmegyeri Baptista Gyülekezet; 2. Bittó Tamás és csipet csapata; 3. Pestszentimrei Baptista Gyülekezet

Különdíj: VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti és Üzleti Baptista Középiskola

Közönségdíj: Pócsmegyeri Baptista Gyülekezet

Reméljük, egy hosszú távú, örömteli, hagyományteremtő eseménysorozat vette kezdetét. Találkozzunk jövőre is!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!