Faültetés a gyülekezeteinkben

A reformáció 500 éves évfordulójára

4088
A kép illusztráció

Ki ne ismerné Luther híres mondását: „Ha tudnám is, hogy holnap elpusztul a világ, még akkor is ültetnék egy almafát.” Fát a jövő számára ültet az ember, még akkor is, ha az sokszor bizonytalannak tűnik. Ültessünk gyümölcsfát a múltra emlékezve, a jövő számára. Jelképezze ez a fa, hogy a reformáció termékeny talajra talált Magyarországon, mélyen meggyökeresedett és nap mint nap termi a hit gyümölcseit.

A Reformáció Emlékbizottság és a Földművelésügyi Minisztérium közös szervezésében és megállapodása alapján a reformáció 500 éves jubileumához kapcsolódóan minden magyarországi protestáns gyülekezetnek szeretnénk lehetőséget adni egy-egy gyümölcsfa elültetéséhez. A facsemetéket (gyülekezetenként egy-egy fa) közvetlenül az Emlékbizottságtól lehet igényelni az alábbi elérhetőségen: Dr. Birkás Antal, E-mail: antal.birkas@emmi.gov.hu. Azokat a gyülekezeteket, akik élni szeretnének a lehetőséggel – és szeretnék az ajándékba kapott fát 2017 őszén elültetni –, kérjük, hogy legkésőbb 2017. február 15-ig jelezzék a fajta megjelölésével szándékukat.

Dr. Nagy István                                           Dr. Hafenscher Károly              miniszterhelyettes                                           miniszteri biztos


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!