Csúcstalálkozó Washingtonban az üldözött keresztényekért

2177

Az üldözött keresztények megsegítése érdekében összehívott világszéles csúcstalálkozó nyitó alkalma rendkívüli volt tegnap este.

136 országból mintegy 600 keresztény egyházi vezető jött el a Billy Graham Evangelizációs Társaság és a Samaritánus Erszénye Segélyszervezet által szervezett világtalálkozóra, akik első kézből hallhatják üldözött keresztények megrendítő tanúságtételeit.

Az ISIS terrorszervezet által a tengerparton két évvel ezelőtt lefejezett keresztény családok tagjai is részt vesznek a találkozón. Remélhetőleg a továbbiakban nem fog hasonló eset előfordulni, ezért kell imádságban gondolnunk az életveszélyes körülmények között élő testvéreinkre szerte a világon.

A Biblia azt mondja: „Emlékezzetek a korábbi napokra, amelyekben miután megvilágosodtatok, sok szenvedéssel teljes küzdelmet állottatok ki. Mert egyrészt gyalázásokkal és gyötrésekkel nyilvánosan megszégyenítettek titeket, másrészt társaikká lettetek azoknak, akikkel ugyanez történt. A foglyokkal is együtt szenvedtetek, és vagyonotok elrablását is örömmel fogadtátok, mivel tudtátok, hogy nektek értékesebb és maradandóbb vagyonotok van.” (Zsid 10,32–34)

Arra is emlékeznünk kell, hogy a mi Urunk Jézus Krisztus még többet szenvedett értünk. Azonban az egyház legsötétebb és legnehezebb korszakaiban is igaznak bizonyul Megváltónk bátorító szava, aki ezt mondta: „Ezen a kősziklán építem fel egyházamat, és a pokol kapui sem fognak diadalmaskodni rajta.” (Mt 16,19)


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!