Bibliai gyermektábor Kispesten

3017

2017. június 19–23. között tartottuk meg ebben az esztendőben bibliai gyermektáborunkat a kispesti baptista és evangélikus gyülekezetek közös szervezésében.

A tanítást a baptista és evangélikus bibliaköri tanítók és lelkipásztorok, teológushallgatók végezték. A napi tanítás minden reggel Luther Márton (Deák László) Ágoston-rendi szerzetes és a wittenbergi egyetem rektorának (Mészáros Kálmán) képzeletbeli kosztümös teológiai disputációjával kezdődött. Öt napon keresztül a reformáció idején fókuszba kerülő különböző sola-témák (Szentírás, kegyelem, hit, Krisztus, soli Deo gloria) adták meg a tanítás legfőbb üzenetét.

Hála Istennek, a gyermektábor létszáma a két gyülekezetből mintegy 45 fő volt. A bibliatanulmányozáson kívül sok sportos játék, éneklés, filmvetítés, finom ételek tették változatossá a napi programot.

Köszönjük gyülekezetünk asszony testvéreinek is az asztalok körüli szorgos munkáját. A kiegészítő palacsinta és fagyi partit, valamint a sok finom gyümölcsöt.

A tábor napirendje így nézett ki:
8.00-tól gyülekeztek a gyerekek az evangélikus templomnál

9.30 – közös éneklés
10.00–10.30 – áhítat
10.30–11.00 – bibliai történet átadása
11.00–11.15 – szünet
11.15–12.00 – csoportbeszélgetés
12.00 – séta a baptista imaházba, s ott ebéd
13.00 – a kicsik visszasétáltak az IFI lakásba aludni, a nagyoknak kézműves foglalkozás volt a baptista imaházban, játék az evangélikus templomkertben stb.
15.30 – közös éneklés és áhítat zárta a napot (az evangélikus templomban és az imaházban felváltva)

Köszönjük a sok bátorítást, imatámogatást, a sok önkéntes munkáját. Hisszük, hogy ezek alatt az áldott napok alatt gyermekeink és unokáink olyan pozitív lelki érintést kaptak, ami hitre jutásukat és abban való megerősödésüket munkálta.

Soli Deo gloria!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!