Az államtitkár példaértékűnek nevezte az Utcafront elkötelezettségét

1739
Fotó: Mónus Márton

Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára levélben mondott köszönetet a minap mindazért, amit a Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálatának munkatársai a kiszolgáltatott léthelyzetben élő emberek érdekében tettek a rendkívüli hideg időszakában.

Czibere Károly levelében hangsúlyozta: a rendkívüli, szélsőséges hideg időszakában a kihűlés kockázatának kitett emberek védelmét a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai „mindvégig fokozott odafigyeléssel, elkötelezetten, példaértékűen, hivatástudattal végezték a tragikus esetek elkerülése érdekében”. A politikus hozzátette, hatékony segítségnyújtás csak abban az esetben lehetséges, ha sikerül széles körű társadalmi összefogást teremteni. Mint írta, ha a településeken összefognak az érintett szervezetek, szakemberek, akkor a bekövetkező krízishelyzeteket meg tudjuk oldani. Az ilyen jellegű összefogással és szoros együttműködéssel a korábbi évekhez hasonlóan most is sikerült emberi életeket megmenteni. „Köszönet illeti Önöket magas színvonalú szakmaiságukért is és a feladat ellátásából fakadó többletterhek vállalásáért”, zárta szavait az államtitkár megjegyezve, hogy a jövőben is számít a Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak szakmai együttműködésére.

A segélyszervezet hajléktalanellátás területén dolgozó intézményei a téli krízis időszakában férőhelyen felül is fogadták a hozzájuk fordulókat, senkit sem küldtek el, miközben szorosan együttműködnek a Menhely Alapítvány diszpécserszolgálatával. Ha ismét szükség lesz rendkívüli intézkedésre (ami az időjárási előrejelzések szerint a közeli jövőben nem valószínű), az intézmények újra életbe léptetik a korábbi gyakorlatot. Jelenleg a Baptista Szeretetszolgálat (az Utcafront és a Baptista Integrációs Központ) Budapest egyik legnagyobb ilyen ellátással foglalkozó szervezeteként közel ezer hajléktalan léthelyzetben lévő rászorultról gondoskodik a fővárosban. A házak folyamatosan telt házzal működnek, a rendkívüli hideg idején ezt mégis meg tudták növelni több tucatnyi veszélybe került jelentkezőről való gondoskodással.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!