Aranyeső

2694

2017. május 27-én Hajdúböszörményben több mint 70 magyar és szlovák területről érkező csapat részvételével került megrendezésre a „Közép-Európai Robotolimpia”, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotikacsapata két robottal indult.

A robotok és készítőik akadályfutás, szumó, célba dobás, műlesiklás és labirintus versenyszámokban mérkőztek meg egymással, mérték össze felkészültségüket-tudásukat, kreativitásukat. Minden évben a legnagyobb kihívást az összetett verseny jelenti, melynek során a robotoknak úgy kell teljesíteniük az öt feladatot, hogy szerkezetük csak a célba dobás előtt módosítható. Az eredményes szereplés alapfeltétele a jó konstrukció, illetve annak hatékony programozása. A verseny eredményhirdetésekor a baptista robotosok hét alkalommal állhattak dobogóra. Négy arany- és három ezüstérmet szereztek. A legnagyobb kihívást jelentő összetett versenyben a dobogó első és második helyét foglalhatták el.

A versenyen elért eredményeink részletesen:

*NiceDroid*: összetett verseny I., labirintus I., célba dobás I., szumó II., akadályfutás II. helyezések

Tagjai: Jakab Ágnes, Papcsák Nóra Annamária

3_Bit : összetett verseny II., akadályfutás I. helyezések

Tagjai: ifj. Abán Csaba, Léka Patrícia, Poór Lili

A csapatok felkészítője Abán Csaba.

Ez volt az egymás utáni ötödik robotolimpia, melyen az összetett versenyszámot a Baptista Szeretetszolgálat robotprogramozói nyerték meg, így 2013-tól őrzik veretlenségüket a hazai és nemzetközi mezőnyben.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!