A Precognox a hónap vállalkozása lett 2017 októberében

2700

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy 2017 októberében elnyertük a Nemzetgazdasági Minisztérium által kezdeményezett, “Díj a sikeres vállalkozásokért: A hónap kis- és közepes vállalata” díjat. Az elismerést, Varga Mihály miniszter úrtól, ügyvezetőnk, Jóföldi Endre vette át.

Ügyvezetőnk a következőket mondta el a díjátadáson: “20 éve, amikor a Kandón végeztünk Kása Károly barátommal, cégalapító társammal, egyikünk sem gondolta, hogy céget fogunk alapítani. Nem volt világuralmi, mai szóval startupos ambíciónk. Azt szoktam mondani, mi kényszervállalkozóként kezdtük. Az ügyfeleink kényszerítettek, kezdjünk bele, mert szerették volna, hogy nekik dolgozzunk.

A második, hogy cégünk működésének van egy fontos sajátossága. Somogy megyében, Kaposváron él és dolgozik kollégáink nagy része, velem együtt. A Dél-Dunántúlon, ami sajnos az EU 10. legszegényebb régiója,  egy olyan megyében, ahol mindössze 320 informatikával foglalkozó szakember van. Úgy látjuk, ott még nagyobb a hozzáadott értéke annak, amit létrehoztunk. Kaposvárról jutottunk el odáig, hogy például mára már két egyesült államokbeli cég is az ügyfelünk lehet. Úgy gondolom, az ilyen helyeken működő és magas hozzáadott értékű munkahelyeket létrehozó cégek még több támogatásra érdemesek. Ezért örülök annak, hogy városunk vezetése felkarolta kezdeményezésünket, hogy egy szoftverfejlesztő és oktatóközpont jöhessen hamarosan létre Kaposváron.

Végül hadd hozzak egy furcsa képet, ami újra és újra eszembe jut a saját életem és a vállalkozásunk kapcsán is. Egy teknőst fényképeztek le egy kerítésoszlop tetején. Rögtön eszünkbe jut a kérdés a képet látva: Hogy kerül egy teknős egy kerítésoszlop tetejére? Sok mindenre lehet találgatni, de egy biztos, nem a saját erejéből jutott odáig. Valaki odatette. Én is így érzem magam. Ahol most tartunk, nem csupán magunknak köszönhetjük. Mindenünk, amink van, úgy kaptuk: emberi értékeket a szüleinktől, támogatást a családunktól, tehetséget, képességet a Gondviselőtől, vagy a sorstól, ha valaki úgy gondolja. És aztán sok segítséget másoktól, kollégáinktól, akik most vagy korábban velünk együtt építették a vállalkozásunkat. Tudjuk, hogy eddig sem jutottunk volna el egyedül, és ami előttünk van, oda sem lehet egyedül eljutni. Ezért köszönöm kollégáim nevében is ezt az elismerést!”

Forrás: http://precognox.hu/precognox-honap-kis-es-kozepvalllalkozasa-lett-2017-oktoberben


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!