A Magyar Bibliatársulat Alapítvány évzáró üléséről

2525

2017. december 5-én 10 órakor tartotta évzáró alapítói ülését a Magyar Bibliatársulat Alapítvány kuratóriuma, amelyen részt vettek a tizenkét tagegyház képviselői.

Papp János alelnök bevezető áhítatát követően az ülés résztvevői meghallgatták D. Szebik Imre elnöki és dr. Pecsuk Ottó főtitkári beszámolóját a 2017. év fontosabb bibliamissziós tevékenységéről és bibliai vonatkozású eseményeiről, amelyek közül kiemelkedett a gyülekezetekben bemutatkozó Biblia és reformáció kiállítás, a vakmissziós munkát támogató hangzó Biblia terjesztése, a jelnyelvi Biblia fordítása és az Ukrán-magyar kétnyelvű Újszövetség kiadása és terjesztése Kárpátalján.

Galsi Árpád, a Kálvin kiadó igazgatója beszámolt az elmúlt évben megjelent bibliakiadásokról. Különös hangsúlyt kapott a Károli Újszövetség és a Zsoltárok könyve együttes kiadása. Károli Gáspár fordításának 1908-as revideált kiadása a mai magyar helyesíráshoz igazítva a reformáció 500. évfordulóján jelenhetett meg, öt nagyszerű tanulmánnyal egybekötve.

Az ülés résztvevői meghallgatták dr. Zsugyel János előterjesztésében a 2016. pénzügyi évről szóló és a kuratórium által már jóváhagyott közhasznúsági beszámolót, valamint elfogadták az MBTA 2018. évi költségvetését.

Az ülés időpontjára megjelent a  MBTA hírlevele, a „Bibliánk” karácsonyi száma, amelyet valamennyi tagegyház képviselője magával vihetett.  Az évzáró ülést Marosi Nagy Lajos kurátor hálaadó imádsága zárta.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!