28 ezer koreai misszionárius terepen

3039

Az elmúlt napokban vendégünk volt Kim Sang Bok, az Ázsiai Evangéliumi Aliansz elnöke, a világszövetség korábbi elnöke.

Együtt imádkozott a budapesti lelkészkörrel és gyülekezeti munkatársakkal. Megtudtuk tőle, hogy a koreai kereszténység fiatal, mintegy 130 éves. A japán és a kommunista megszállás alatt sokat szenvedtek a hívők.

Ő maga keresztény szülők gyermeke. Kilencen voltak testvérek. Mindennap reggel és este családi áhítatokat tartottak. Édesanyjuk minden alkalommal mindegyik gyermekért név szerint imádkozott. Iskolában a tanár három éven keresztül minden hétfő reggel megverte, mert gyülekezetbe járt vasárnaponként.

Sokan börtönben töltöttek hosszú éveket. Lelkészük ott halt meg. A lelkipásztor utódja is börtönből szabadult. Amikor prédikált, láthatta a gyülekezet, hogy hiányzik az egyik ujja. Mivel nem tagadta meg hitét, időnként egy-egy ujjpercet levágtak a kezéről.

Dél-Koreában ma szabadságban terjed az evangélium. Erős, aktív, evangelizáló gyülekezetek működnek. Legtöbben minden reggel ötkor templomaikban imádkoznak, és péntek este is összejönnek a hívők imádkozni. Sokan egész éjszaka együtt maradnak.

A gyülekezetek önellátóak. A tagok 70%-a tizedet ad, és minden jelentős családi és egyéb esemény kapcsán hálaáldozatként adakoznak. Ezért is tudnak több ezer misszionáriust támogatni. Ma 170 országban 28 ezer koreai misszionárius működik.

Nagyon vágynak az észak-koreai határ megnyílására. A diktatúra előtt 3000 gyülekezet működött az északi országrészben. Ezek mára megszűntek, de a déli gyülekezetek készek arra, hogy a remélt változás után megkeressék ezeket a helyeket, és kész stratégia alapján segítik az egyház feltámadását.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!