125 éves a Szokolyai Baptista Gyülekezet

2748
Vox Nova Baptista Férfiakar szolgálata

Október 14-15-én ünnepelte fennállásának 125. évfordulóját a Szokolyai Baptista Gyülekezet. 

Merényi Zoltán lelkipásztor igehirdetése

A kétnapos rendezvénysorozat első napján evangélizációs koncertet szervezett a közösség a település művelődési házába. Fellépett a Vox Nova Baptista Férfikar Szilágyiné Mátyus Elvira vezetével. Az est során az evangéliumi énekek mellett bizonyságtételek, versek hangzotak el. Igét hirdetett Merényi Zoltán lelkipásztor. A farizeus és a vámszedő imádsága alapján kifejtette, hogy nagy szüksége van minden embernek Isten kegyelmére, függetlenül attól, hogy vallásos vagy világi ember. Egyedül Jézus Krisztus és az Ő áldozata menthet meg bennünket a kárhozatból. Némethné Pintér Csilla, Szokolya polgármesterasszonya is köszöntötte a szép számban összegyűlteket, értékelte a baptista gyülekezet múltját és kívánt sok áldást a gyülekezet jövőjére.

Meláth Attila lelkipásztor igehirdetése

Az ünneplés vasárnap délután folytatódott az imaházban. Igét hirdetett Meláth Attila, váci lelkipásztor, aki a hálaadás jelentőségéről beszélt. Szolgált a váci gyülekezet énekkara is. Az istentiszteleten Lakati Ádám, aki több évtizeden át vezette a gyülekezetet, beszélt a közösség 125 éves múltjáról.

Váci énekkar szolgálata

A baptista misszió 1892-ben indult el a településen. Seres Sámuel (1858-1923) lelkipásztor hirdette a környéken az evangéliumot. 1890-ben, egy őszi napont a váci piacon találkozott egy szokolyai istenfélő asszonnyal, Lakati Istvánnéval, aki meghívta házukba bibliaórát tartani. Ebből a kis házi közösségből született meg a Szokolyai Baptista Gyülekezet. Az első bemerítésre 1892-ben került sor Tahitótfalun.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!