Zenés hálaadónap Bekölcén

1895

Őrbottyán és Aszód baptista gyülekezeteinek pengetőszenekara kedves meghívást kapott ez év őszén a Bükk hegység egyik kis falujába, Bekölcére.

Az ottani baptista gyülekezet szeptember 27-i hálaadó napjára várta zenekarunkat egész napi szolgálatara és testvéri találkozóra.

A szép napsütéses őszi vasárnapon a kora délelőtti órákban megérkezve a falu főútján könnyen megtaláltuk a szép, modern kis baptista imaházat, melyet örömmel töltöttünk meg ezen a délelőtt a helyi testvérekkel együtt.

Először hangszereinket kellett felhangolni, melyekkel azután az összevont pengetőszenekar már az Istentisztelet kezdése előtt hálára és örömre hangolta az ünneplő gyülekezetet. A körzet fiatal lelkipásztora Győri Gábor köszöntése után sorra csendültek fel a többnyire régebbi, de sokunk által jól ismert és kedvelt hálaadó énekek és zeneszámok.

Zenekarunk egyik lelkes tagja, Petrik Ádámné testvérnő bizonyságtételében könnyek között emlékezett vissza arra a csodálatos időszakra, amikor lelkipásztor férjével itt, az akkori lénárddaróci körzetben szolgáltak. Ugyancsak a gyülekezet ill. körzet lelkipásztora volt korábban Plank József testvér is, aki ezen a napon az igeszolgálatot végezte közöttünk és szintén szívesen emlékezett vissza a bekölcei testvérekre.

A bőséges és finom közös ebéd után délután tovább folytatódott a hálaadónap a helyi, szintén modern és barátságos művelődési ház nagytermében, melyet szépen megtöltöttek a falubeliek és a körzetből érkezett testvérek. A terem színpada sem maradt kihasználatlanul, melyen jól elfért a 20 tagú pengetőszenekar.

p1130780-1Örültünk, hogy a helyszínen a közeli Fedémesről is csatlakozott hozzánk egy fiatal, iskolás mandolinos lány, aki velünk együtt vidáman és boldogan pengette a húrokat, dicsőítve az Urak Urát, ezzel is kifejezve hálánkat.

Bekölce polgármester asszonya meleg szavakkal köszöntötte az ünneplő gyülekezetet és örömmel hallgatta ő is az összevont pengetőszenekar szolgálatát.

Ezen a délutáni hálaadó Istentiszteleten ismét Plank testvér szólta az ige üzenetét. A körzet testvérisége Lénárddarócról, Ózdról, Fedémesről, és a helyiek bizonyságtételekkel, alkalmi versekkel és énekszolgálattal társultak a pengetőszenekar lelkes szolgálatához. A népes gyülekezet együtt zengte és énekelte a zenekarral ” Óh hála az Úrnak, zengjünk néki hát! ”

Köszönet ezért a szép napért a maroknyi kis gyülekezetnek, tagjai szeretetteljes áldozat készségének és az egész körzetnek.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!