Tanítás a szenvedésről

2492

Charles Haddon Spurgeon szolgálata rendkívüli volt. De mindeközben a prédikátor az élete nagyobbik részében mély sebektől szenvedett, és milliónyi érzelmi és fizikai betegség gyötörte.

Íme, néhány idézet, amelyek Spurgeon nyomorúsága üllőjén lettek kalapálva:

1. „A viharnak van egy penge a szájában.”
„Talán éppen ebben a percben a dühös óceánon egy hajókabinban, vagy a zajban és tömegben, amikor mindenki retteg, van egy keresztény, aki nyugodt, türelmesen várakozik Atyja akaratára. Legyen az az akarat az, hogy elérik a mennyei kikötő partjait, vagy az legyen a vége a próbának, hogy újra szárazföldet érjenek és az élet nehézségeit folytatva és tovább küzdve életben maradjon. Ez az ember úgy érzi, hogy törődnek vele, és bár a viharnak van egy penge a szájában, de azt Isten tartja a kezében, és semmi sem árthat neki, semmi nem történhet vele, csak amit Isten megenged.”

2. „A legnagyobb földi áldás, amit Isten adhat bármelyikünknek, az egészség, kivéve a betegséget.”
„Az egészség úgy van bemutatva, mint egy mindenekfölött kívánatos dolog. De valóban az? Megkockáztatom, hogy azt mondjam, a legnagyobb áldás, amit Isten adhat bármelyikünknek, az egészség, kivéve a betegséget. A betegséget Isten a szentjei életében sokkal gyakrabban használta, mint az egészséget. Néhány ismerősöm ha egy hónapig Isten kegyelméből abban az áldásban részesülne, hogy reumás lesz, csodálatosan gyengéd emberré válna.”

3. „Jobb, ha a szenvedés tanít minket, mint ha a bűn tenné.”
„Talán nincs más útja annak, hogy mélyrehatóan tanítva legyünk a szívünk alávalóságáról, mint ha magára hagynak minket annak elgondolásaival. Talán soha nem ismerjük meg saját magunkat teljesen, hacsak nem szenvedünk attól, hogy ostobát csinálunk magunkból. De kérlek, Uram, ments meg ettől! Előzd meg ezt a te kegyelmeddel! Jobb, ha a szenvedés tanít minket, mint ha a bűn tenné. Jobb Isten haragja alatt lenni, mint dorbézolni a sátán palotájában.”

4. „Jegyezd meg, keresztény, Jézus nem azért szenvedett, hogy kizárja a te szenvedésed.”
„Jegyezd meg, keresztény, Jézus nem azért szenvedett, hogy kizárja a te szenvedésed. Nem azért hordozta a keresztet, hogy te attól megmenekülj, hanem hogy kitarts benne. Jézus felmentett a bűntől, de nem a szomorúságtól. Emlékezz erre, és legyen a várakozásod, hogy szenvedni fogsz.”

5. „Nincs jobb egyetem a keresztény számára, mint a szomorúság és a próba.”
„Izrael tanítás útján növekedett. Isten nem egy rabszolgatömeget vitt be Kánaánba, hogy úgy menjenek be és úgy viselkedjenek ott, mint a rabszolgák. Tanítva voltak. A puszta volt az ő Oxfordjuk és Cambridge-ük, Isten egyetemi hallgatói voltak. Ott mentek egyetemre, Isten képezte és tanította őket, és elvette tőlük a diplomát, mielőtt beléphettek volna az ígéret földjére. Nincs jobb egyetem a keresztény számára, mint a szomorúság és a próba.”

6. „Ne félj a viharban, a szárnyaival gyógyulást hoz, és amikor Jézus veled van a vihartölcsérben, akkor csak a hajó útját gyorsítja meg a vágyva vágyott mennybe.”
„Én, a prédikátora ennek az órának, könyörgöm, hogy higgyétek el a bizonyságomat, hogy a valaha volt legrosszabb napom volt a legjobb napom, és amikor úgy tűnt, hogy Isten a legkegyetlenebb velem, akkor volt a legkedvesebb. Nincs semmi más ezen a földön, ami nagyobb áldás lenne, mint a fájdalom és gyötrelem. Biztos vagyok benne, hogy ezeken a dolgokon keresztül lett a leggyengédebb szeretet kifejezve felém. A mi Atyánk szekere a leghangosabban akkor zörög, amikor a kegyelme legdrágább aranyrudaival szállít minket. A mennyből küldött szerelmes levelek gyakran fekete szélű borítékban érkeznek. A rettenetes fekete felhő azért nagy, mert irgalommal van tele. Ne félj a viharban, a szárnyaival gyógyulást hoz, és amikor Jézus veled van a vihartölcsérben, akkor csak a hajó útját gyorsítja meg a vágyva vágyott mennybe.”

(Forrás: Internet)


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!