Szociális Kerekasztal Munkacsoport

2667

Gyülekezeteink életének és szolgálatának jelentős része szociális jellegű. Családoknak tanácsadás, válságkezelés nem csak lelki problémákban, személyes életviteli kérdések, hajléktalanok a környezetünkben, munkahelykeresés, megélhetés, segélyek…

Vajon minden gyülekezeti munkatárs el tud igazodni az ilyen és ezekhez hasonló kérdésekben? Vajon időben felismerjük, milyen területre kell különösen odafigyelni a gazdasági-törvényi-szociális változások következtében? Tudjuk-e, hová, melyik szervezethez továbbítsuk a szükségben levőket?

Sok-sok probléma vetődik fel akkor, amikor a valós életben igyekszünk végezni segítő – samaritánus – szolgálatunkat. Kihez forduljon a segítő segítségért?

Közösségünkben sok jó szakember van, akik tudásukat és tapasztalataikat szívesen megosztanák azokkal, akiknek szükségük van ilyen tanácsokra a segítő munkában. Honlapunkon (lásd lejjebb) arra vállalkoztunk, hogy megpróbáljuk koordinálni a meglevő tudásbázist, és elérni azt, hogy megfelelő csatornákon az információ, a tanács, esetleg a tettrekész segítség eljusson oda, ahol azt gyakorlati haszonnal tudják venni.

A Szociális Kerekasztal Munkacsoport a 2005–2006. években lezajlott Samaritánus-képző projekt egyik hozománya. A Magyarországi Baptista Egyház Országos Tanácsának támogatásával jött létre és működik. Célja a baptista közösségek missziója szociális részének erősítése, ösztönzése és koordinálása.

A Szociális Kerekasztal Munkacsoport honlapja


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!