Ötven éve együtt egymással, szolgálva az Urat!

2535
Pátkai házaspár ötven éve együtt

2016. május utolsó vasárnapján, a délelőtti istentiszteleten köszöntöttük Pátkai Imre presbiter testvért és feleségét, Kánai Rebekát ötvenedik házassági évfordulójuk alkalmából.

A gyülekezet nevében Horváth Zsolt lelkipásztor példaként emelte ki a fiatal generáció előtt, hogy bibliai szövetség a házasság, melyet Isten szerzett, és ezáltal az Úr ajándéka az. A Példabeszédek könyve 19. rész 14. versével köszöntötte az ünnepelteket, hangsúlyozva azt a mondatot, mely ma is érvényes: „az Úrtól van az okos feleség.” Pátkai testvérék házasságkötésük óta együtt szolgálják az Urat mindabban, amit rájuk bíz. Hűséges tagjai és munkásai az ócsai gyülekezetnek megtérésük óta. A köszöntő szavak után lelkipásztorunk imádkozott az ünnepelteken túl azokért, akik házassága válságba került, vagy még házasság előtt állnak. Kérte Isten védelmét, áldását a meglévő és jövendő házasságkötésekre egyaránt. Pátkai testvér imádságban adott hálát Isten gondviseléséért.

Az imádságok után az alkalomhoz illő virágcsokor átadásával fejezte ki a gyülekezet szeretetét feléjük. Kísérje még nagyon sokáig életüket az Úrtól megtapasztalt erő és áldás.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!