Női Misszió Munkacsoport

3825

2012 őszén kezdte meg működését az új Női Misszió Munkacsoport (régi nevén: Nőbizottság). Célunk: A biblikus női szerep megélése, tanítása és inspirálása.

Ima-közbenjárás: Szeretnénk mozgósítani egyházunk nő tagjait az imádság és közbenjárás mindenféle formájára (imalánc, böjtidőszakok, imaéjszakák, imaalkalmak, imacsoportok).

Evangelizáció: Célunk, hogy felkészítsük a nőket az evangélium kezdeményező hirdetésére személyesen és rendezvények formájában. Ehhez ötleteket, mintákat, eszközöket és képzéseket teszünk elérhetővé.

Törődés: Szeretnénk segítséget nyújtani a szociális, kapcsolati és szellemi szükségben levőknek, különös tekintettel a lelkipásztorok, gyülekezetplántálók és a vezetők feleségeire.

Vezetőképzés: A vezetői ajándékkal és feladattal megbízottaknak segítséget szeretnénk nyújtani képzésekkel, tanfolyamokkal, eszközökkel és segédanyagokkal.

Konferenciák: Eszközként használjuk a regionális, illetve országos konferenciákat a közösségépítés, lelki növekedés, valamint a fenti szolgálati területek érdekében.

Kapcsolattartás: Részt veszünk a MEÖT munkájában, valamint építeni szeretnénk kapcsolatainkat az egyház vezetőivel, határainkon belüli és kívüli magyar gyülekezetekkel és az európai baptista közösséggel.

Mindezen területeken Isten dicsőségére szeretnénk hitből tenni lépéseket a magyar baptista női misszió előremozdítására.

Bemutatkoznak a munkacsoport tagjai (2016-2020)

vargaanikoVarga Anikó

Férjem Varga György, az Érdligeti Biblia Közösség baptista gyülekezet lelkipásztora. 1987 óta vagyunk házasok, és főállású szolgálók. Nem hívő családban nőttem fel, egyetemista koromban tértem meg egy felekezetközi misszió szolgálata során. 4 gyermek édesanyja vagyok. 3 felnőtt fiúé, és egy nagylányé. Férjemmel 2004 óta végzünk családi élettel kapcsolatos szolgálatot. 2012 óta vezetem a Baptista Női Misszió munkacsoportot.

eszestundeEszes Tünde

Fiatalon hoztam meg életem legmeghatározóbb döntését. Hit által fogadtam el a kegyelmet, amit Isten nekem kínált Jézus Krisztus megváltásában.

1985-ben házasságra léptem Eszes Zoltánnal. A közös út nekünk azt is jelenti, hogy együtt szolgálunk Isten országáért. Lelkipásztor férjem mellett nemcsak a háttérben szolgálok, hanem a nőtestvérek között végzem a szükséges lelkigondozói, szervezési feladatokat.

Két lánygyermekkel ajándékozott meg Isten, Henriettával és Lillával.

Mérlegképes könyvelői végzettségem van, jelenleg bérszámfejtőként dolgozom a MBE gazdasági osztályán.

Az országos baptista női misszióban több mint egy évtizede tevékenykedem. Kiváltságnak tartom, hogy a kapott ajándékaimmal szolgálhatok másoknak azzal a tudattal, amit Jézus mondott: „mert nálam nélkül, semmit sem cselekedhettek.” Ján 15,5b

Azt vallom, hogy- hogyha egymást elismerve, tisztelve és kiegészítve, szeretetteljes összefogásban hangolódunk a feladat teljesítésére és Isten akaratának a megértésére, a munka nemcsak eredményes lesz, de örömet is fog okozni. Az a vágyam, hogy Isten országának építésében így lehessek eszköz.

Szegedi Tivadarné Zsuzsa
Szegedi Tivadarné Zsuzsa

Szegedi Tivadarné Zsuzsa

Ebben az évben ünneleltük 65. testi és 51. lelki születésnapomat. Istentől ajándékba kapott társamat 43 együtt töltött év után az Úr ezen a nyáron magához vette. Kegyelméből Istennel tanulom az új helyzetemet bizalommal megélni. 31 évig aktiv lelkipásztor mellett élhettem társként. Az utóbbi években Vaján egy szerető szívű magyar és egy roma gyülekezet volt az otthonunk. Értük, családomért és mindazokért,akiket rám bíz az Úr imádkozó felelősséget hordozhatok. Szív ügyem az idősek,betegek, romákért való ima és melléjük állás. Mindenkinek legyen valakije,akire támaszkodhat! Kegyelem, hogy az Úr várja ma is fiatal, idős, családos és egyedül álló gyermekeit, hogy szeretetében bízva eleget adhasson! Ezt szeretném megélni naponta és segíteni másoknak is!

Lehessünk anak tudatában: Gyönyörködik népében az Úr… 147. Zsoltár

3 gyermekkel és 8 unokával megajándékozott vagyok.

kovacsneKovácsné Blaskó Mariann

Férjem M. Kovács László lelkipásztor. Jelenleg az Aszódi Baptista Gyülekezet tagjai vagyunk. 1988-ban kötöttünk házasságot, mindketten szociális segítőként dolgozunk idősek, demenciában szenvedők és fogyatékkal élők között. Három gyermek édesanyja vagyok.

Mottóm: „Légy Istennek virágszála, ne savanyú uborkája!”

totosmariaTőtős Mária

Férjem Tőtős János, a Verőcei Nyitott Kapu Baptista Gyülekezet pásztora.     Jánossal  együtt alapítottuk a Vecsési Bárka Baptista Gyülekezetet.   18 éve vagyunk házasok.   2  gyermekünk  van.  Márk 2000-ben, Eszter 2003-ban született.  2 éve nevelünk még egy 2000-ben született fiút, akit Tamásnak hívnak.  10 éve vezetek foltvarró klubbot & táborokat.  8 évig vezettem keresztény játszóházat.  3 évig tini klubbot & tábort.  3 évig női bibliatanulmányozást.  Férjemmel házas kurzust szoktunk tartani.  Jelenleg ifi vezetésben segédkezem & gyülekezetünk kreatív evangelizációs alkalmait szervezem.

Lakberendező vagyok,  2007 óta van Budapesten  Konyha & Lakberendezési Stúdiónk.  (nonoart, marydesign)

szasziSzászi Ildikó

Felnőtt fejjel, több éves útkeresés után találkoztam az ÚR Jézussal, és hálás vagyok minden napért, amikor Vele járhatok. Idén nyár óta Budapesten élek, a Rákoskeresztúri Baptista Gyülekezethez tartozom.

Két felnőtt gyermekem van, a lányom külföldön dolgozik, a fiam a Műegyetemen tanul.

Megtérésem után szívem szerint csak az Igével foglalkoztam volna, ez a vágy hajtott a Baptista Teológiai Akadémiára, melyen misszió szakos hallgatóként végeztem. „Civilben” közgazdász vagyok, egy német autóipari cégnél dolgozom.

Igyekszem teljes szível, minél több területen beállni Isten munkájába, azzal a tudattal, hogy „nélkülem semmit sem tudtok cselekedni” – de „az én Istenemmel a kőfalon is átugrom”!

borosdavidneBoros Dávidné Ágota

2003 óta lehetek Isten gyermeke, 2008 óta Dávid felesége, 2010 óta Gréti, 2012 óta Balázs, és 2014 óta Lotti édesanyja. Gyógypedagógusként végeztem, de a szakmám helyett figyelmemet és lehetőségeimet inkább a családunkra és a szolgálatra igyekszem fordítani.

Jelenlegi „fogadott családunk” a József Utcai Baptista Gyülekezet. Vágyam, hogy Isten munkájában lehessek gyümölcsöző, hasznos eszköz.

Életem legfontosabb igeverse: „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.” Mt. 22.37.

Reichert (szül. Halász) Tímea