„Nem vagyok már pénzimádó…”

2852

Bemerítési istentiszteletünkön egy új testvérünk bizonyságtételét hallgathattuk meg 2016. április 10-én a debreceni Új Remény Baptista Gyülekezetben.

Dani Zsolt szentendrei lelkipásztor testvér hirdette az Igét, és a 90. Zsoltár és a Galata 6:14 szerint világított rá az életünk múlásának minőségére, céljára. Mózes és Pál apostol szavaira alapozva hirdette, hogy bölcsen számlálni a napjainkat azt jelenti, hogy készülünk az Úrral való találkozásra. Készen lenni pedig nem jelent mást, minthogy megragadjuk ma, itt és most a lehetőséget: ha életünk eddig Isten ítélete felé tartott, akkor mostantól Krisztus bűnbocsánatát elfogadva Isten dicsősége felé haladjunk, ahogy telik az idő.

Szent Lélek több szív elé is tükröt tartott vendégeink közül, így a bemerítkező Robert testvérünk szüleit is megszólította, akik hallhatták felnőtt fiuk megtérés történetét.

P1030017“Katolikus vallásos családban nevelkedtem, tizennégy éves koromig jó neveltetést kaptam. A lázadásom a középiskolai években kezdődött el, melyet jellemzett a techno partik világa. Amikor meg szereztem a szakmát, 2001-ben már a totális liberalizmussal találkoztam, szerettem, nagyon kalandosnak találtam. 2008-ban alapítottam egy céget a gyors meggazdagodás reményében, itt már nagy volt a tét. Elkezdődött a nagybetűs élet közel a „tűzhöz”. Ömlött a pénz, befolyásos emberek, nagy befektetők, éjszakai élet. Majd hirtelen bekövetkezett a válság, fel ment az CHF, Euro árfolyama, csődbe ment a cég. A régi partnerekkel nagyon rossz lett a viszony. Az állam semmit nem tett, nem kaptam kártérítést, így hitelek hadai árasztottak el. E közben megromlottam, tele voltam bűnnel. Koncepciós eljárásokba keveredtem és úgy éreztem mindenki ellenem van.

Jézus Krisztussal való találkozásom a BIBLIA olvasásánál kezdődött el, mivel vágytam vissza a vallásosságba, éreztem, hogy van valaki, vagy valami, aki felettem álló természetfeletti személy. “Akkor volt jó, mikor még templomba jártam” – gondoltam ekkor. De újra és újra visszaestem a bűneimbe. Igazából a megtérés akkor történt meg életemben, amikor már gyülekezetbe jártam. Két év után ismertem meg igazán az Urat. Az újjászületés, körülbelül a megtérés után négy öt hónapra történt. Jézus Krisztus nélkül, Krisztuskövető testvérek segítsége nélkül, az Ige szívbéli megértése nélkül nem tudtam volna megtérni és újjászületni sem. Nyilván ez is a biblikus, mivel a Krisztus követői mindig is közösségben voltak egymással. Ez a találkozásom a szívemben történt, amikor is az ÚR folyamatosan törte össze kemény szívemet, de be is kötözte azt.

Miben és hogyan változott meg az életem a megtérésem és újjászületésem után? Nem vagyok már pénzimádó, nem propagálom az imperialista, liberális eszméket. Nem támogatom, meg is tagadtam a New World Order fejlesztését. Nem szervezek a háttérben és nem folytatok agresszív “politikát” senkivel szemben. Soha nem járok már el az éjszakai életbe. A szüleimmel is sokkal jobb a kapcsolatom. Aktívan sportolok. Érzelmesebb ember lettem, tudok szeretni másokat. A megpróbáltatást már nem kudarcként kezelem. Ütköztetem a gondolataimat Isten igéjével, hogy az Igének engedelmeskedjek. Felhagytam a tisztátalan tevékenységekkel. Az elmúlt három év alatt sok szabadulást éltem át a sötét erőktől, lelkektől. Szabad vagyok a korábbi kötelékektől, de ehhez Jézus Krisztus szabadító erejére volt szükségem. Egyedül nem ment volna. Isten mentett meg, aki ismeri jól a múltamat s a jövőmet is. Ő választott ki, de nekem kellett elfogadni a kegyelmét. Áldott az Ő neve! Ámen.”

Robi Házicsoport vezetője egy új Bibliával és a következő szavakkal köszöntötte a bemerítkezőt: „Akiket Isten Szelleme vezérel, azok az Isten fiai.” /Róma 8:14/

 


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!