Megvan az ideje a születésnek

Gyermekbemutatás Székesfehérváron – 2016. május 15.

3642
Kovács család. Fotó: Schmidt Attila

Az idén különleges Pünkösdre gyűlhettünk össze Isten házában. A megígért Pártfogó eljövetele mellett egy csöpp kis ajándék megérkezését és bemutatását is ünnepeltük.

„Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt. Megvan az ideje a születésnek” (Prédikátor 3:1-2a)

Mi, isten-fiak félelem nélkül tekinthetünk a váratlan, a nem emberi időzítések szerint történő dolgok elé is. Tudjuk, hogy Isten munkamódszerében nincs helye véletleneknek, s tapasztaljuk, hogy előbb, vagy utóbb minden értetlenségünkre megnyugtató választ kapunk. Kovács Panna majd’ egy hónappal korábban látta meg a napvilágot. Isten imádságot meghallgató Isten, mégis előfordul, hogy a mi jó kéréseink, kívánságaink fölé emeli az Ő jó tervét. Hálával adózunk azért, hogy bár Panna emberi számítás szerint korábban, mégis egészségesen érkezhetett a Kovács családba második kisleányként.

Révész Lajos lelkipásztor a 84. zsoltár 5-6. versével köszöntötte a bővülő családot: Boldogok, akik házadban laknak, szüntelenül dicsérhetnek téged! Boldog az az ember, akinek te vagy ereje, aki a te utaidra gondol.” Kovács Dániel és Gabi, immár két kislányával lelkipásztor családként sokszor megtapasztalhatták ezt az igét, hisz fizikai értelemben is az Úr házában lakhatnak, mégis imádságban kértük Isten segítségét és bölcsességét az életükre, hogy szellemi értelemben is mindig otthon lehessenek Isten házában.

A gyülekezet nőtestvérei nevében Révész Szilvia köszöntötte az újszülöttet és családját. Üzenetében az anyai küldetés két fontos elemeként emelte ki, hogy a ránk bízottakat el kell juttatni a tejjel-mézzel folyó földre. A kisgyermeknek egyik legfontosabb szüksége a tej, hogy fizikai szükségeit kielégítse. De fontos, hogy megtanítsuk, amit már a teremtés-történettől kezdve mi is láthatunk: minden, amit Isten alkotott, az jó: élni jó! Ez jelentheti gyermekünk számára a mézet a harcos, feladatokkal teli mindennapokban.

A baba-mama klub nevében Humli Linda egy Simon András verssel kedveskedett:

Minden család egy pompás virágkehely
Isten színes virágoskertjében.
Azért is szép, mert Te benne vagy.
Áldjon meg az Úrcsaládoddal együtt!

Imádkozzunk azért, hogy Panna sose felejtse el, és együtt énekelhesse a zsoltárossal:

„Csontjaim nem voltak rejtve előtted, amikor titkon formálódtam, mintha a föld mélyén képződtem volna. Alaktalan testemet már látták szemeid; könyvedben minden meg volt írva, a napok is, amelyeket nekem szántál, bár még egy sem volt meg belőlük. Mily drágák nekem szándékaid, Istenem, mily hatalmas azoknak száma!” (Zsoltárok 139:15-17)


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!