Máris fogom a plajbászt…

2244
Könyvborító

Tahi alkalmunkra jelenik meg Salyámosy Éva új könyve Rejtelmek címmel, mely immár egy verseskötet.

Vers és érzelmek?

Igen, ha ez az imádatban is megjelenik, külön értékelem. Ajándéknak tartom, meg is köszönöm. Kaptuk. Olykor küzdelem, máskor csodás hajtóerő, segítő.

Milyen témaköröket ölel fel?

Ciklusokra tördeltem. A megszokott őszinteséggel vállaltam fel az eddig sokszor elhallgatott témákat is, például Dávid király után bátran: ha bántanak…

Csoda szép magyar szó. Neked mit jelent?

Mélységeket, melyeket Isten a lelkemben megmutat, s megköszönöm az Úr mélységeit is, amit előttem feltár.

Mit jelent, hogy egy másik világról? Kiknek szól?

Mindnyájunkhoz, hiszen személyenként, alkalmakra vonatkozóan találunk benne továbbvivő gondolatokat. Egyszer ebben, máskor abban a helyzetben vagyunk. Mi emberek általában ugyanabban… Így segítjük egymást.

Komoly versek?

Is-is. Komoly, amikor a kereszt körüli orkánról írok, ami valóban a szívünkben zajlik és letépne minket onnan… de aranyos is, amikor a virágvasárnapi csacsi vallomását olvassuk. Szép, mikor a hónapokat foglalom versbe, és komolyan megindító, amikor az életről vallok.

Ezeket most írtad?

Valójában nem. Korábbi könyveimben is meg-megjelentek versek, csak összegyűjtöttem, mert most ezt tette szívemre az Úr.

Nehéz megérteni?

Szerintem nem. Egyszerű lélek vagyok, és Isten munkaeszközként adta nekem, hogy a komplikált dolgokról is így tudok írni. Ezt a sok visszajelzés igazolja.

Meglepetések lesznek benne?

Szinte minden sora az, amikor felfedezzük, hogy ezt és azt már én is átéltem, gondoltam. Az a dolgom, hogy kimondjam ezeket, és ezzel is segítsem a lelkekben az Úr imádatát. Így vagyok én a zenével, festészettel, balettel… nem művelem, de eszköz, hogy megfogja a szívemet, és közelebb vigye Istenhez. Ez a célja a Rejtelmeknek is.

Hogy születnek a verseid?

Mindig imádság közben. Amikor már rímekben jönnek a gondolatok, tudom, hogy Isten azt akarja, hogy leírjam, máris fogom a plajbászt. Aztán verstanilag nézem át. De ha én akarok villantani valamit, hát az nem megy.

Most is írsz még verseket?

Különös, hogy most nem így jönnek a gondolatok. Azt hiszem, mindennek rendelt ideje van, de maradt még bőven.

Ez a tizedik könyved. Milyen terveid vannak még?

Sok gondolat van a szívemben, de hogy mit, mikor, azt majd Isten dönti el. Ha mégis az én vágyamat kérdezed: hogy minél több gyülekezetbe, konferenciára, közösségbe eljussak előadóként, és át tudjam adni azt az üzenetet, amit Isten rám bízott. Már legalább 150 alkalmat kaptam, de még keveslem…

Ezt kevesen mondják így ki.

Ez a küldetésem. Koromnál fogva nekem is közeleg a hazahívásom napja, addig szeretném megfutni a pályám… Hihetetlen lelki igény van ma az Úrral kapcsolatos őszinte és tiszta dolgokra. Ez az én misszióm alapja is. Tahiba már így viszem ezen verseket, és – mint már szokás lett – a személyes találkozásokkal várom a kedves meghívásokat is, hiszen van még valamennyi hely a naptáramban!

A szerző ajánlása

Örömmel jelzem, hogy mennyei Atyánk újabb könyvvel ajándékozott meg. Most egy verses-kötettel jelentkezem augusztus 21-én, Tahiban, ami már a 10. könyvem.

Címe: Rejtelmek… egy másik világról őszintén és tisztán.

Gyakorlatilag mindig imádkozás közben kaptam ezeket a sorokat.  Amikor úgy éreztem, hogy rímekben jönnek a gondolatok, máris fogtam a plajbászt és leírtam. Nagyon sokat csodálkozom azon, hogy az én egyszerű ima-magvaimat hogyan tudja az Úr úgy megáldani, hogy azok viruló virágágyasok lesznek, csodás illattal, meseszép formákkal és színekkel,  kívánatos módon, mert arra vágyik az ember, hogy szakitson belőle, minél többet. Mert ezeket nem én írom, hanem diktálja nekem az Úr… Attól olyan különösek.

Mondanivalójukat tekintve több ciklusba foglaltam. Az ünnepek, a szeretet, kegyelem és más témák mellett én felvállaltam a Bántanak? …érzéseket, a minden dolgotok, hazám, természet, szolgálat… eseményeit és a mély mondanivaló mellett sok bohókás és kedves vers is van. Ezek közül többet már ismernek is azok, akik olvasták korábbi könyveimet. Remélem, mindenki megtalálja benne, amit keres, ami éppen építi a szívét. Mert erre nagy szükségünk van. A világnak is! Ezért a mi dolgunk, hogy hozzájuk is eljuttassuk, nekik is odaadjuk.

Akik nem szeretik a verseket, azokat is hívogatom. Csak olvasson bele és felragyog a lelke! Ennyit bizonyára megér a próba! Csak nézd meg a címlapját és máris érted…

Kérésre postán is küldöm. Ára – bankban át lehet utalni díjmentesen – változatlan:

2500 ft+300 ft postaköltség. Örömmel várom a megrendeléseket: evakonyvek@gmail.com címen.

Szeretettel: Salyámosy Éva

+ 36/20/7759473.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!