Magyarok a humanitárius világcsúcson

2404
Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat alelnöke és Gál Dávid nemzetközi igazgató Stephen O'Brien, ENSZ Főtitkár-helyettessel Isztambulban az ENSZ Humanitárius Világcsúcsán.

Május 23-tól zajlik az ENSZ Humanitárius Világcsúcsa, mely meghatározza a világ humanitárius munkájának főbb irányait a következő évtizedre. Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat alelnöke és Gál Dávid nemzetközi igazgató a csúcson találkozott Stephen O’Brien ENSZ-főtitkárhelyettessel. A segélyügyekkel foglalkozó ENSZ-vezető személyesen köszöntötte a nem kormányzati szervezetek képviselőit.

A Baptista Szeretetszolgálat a konferencia fő témái közül a helyi közösségek megerősítésére, a hit alapú humanitárius segítségnyújtás értékeire és a fogyatékkal élők bevonására hívja fel a figyelmet. Hétfőn a magyar baptisták aláírták az Okirat a fogyatékkal élők bevonásáról a humanitárius segítségnyújtásba elnevezésű dokumentumot. A konferenciát kétéves előkészítő munka előzte meg, melynek egyik eredményeként elkészült a segélyezésről szóló Together we stand című könyv, amelyet Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár mutat be. A könyv egyik fejezetét a Baptista Szeretetszolgálat írta mianmari munkájának tapasztalatai alapján az inklúzióról, a hátrányos helyzetben lévők, mozgássérültek, etnikai kisebbségben lévők bevonásáról a segélyprogramok lebonyolításába.

A találkozón Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár, Angela Merkel német kancellár, Recep Tayyip Erdogan, a rendezvény házigazdája, Joe Biden amerikai alelnök, Pietro Paolin bíboros, vatikáni államtitkár, valamint dr. Mikola István, a külügyminisztérium államtitkára is részt vett további 60 kormány- és államfő és az ENSZ által meghívott segélyszervezetek mellett.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!