Koncert a Nádor Teremben

2823
Ribáné Horváth Enikő igazgatónő

A Baptista Művészeti Napok keretében 2016. október 27-én az Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola szervezésében ünnepi hangversenyt adott több baptista fenntartású intézmény.

kisujsz-rezesekA hangverseny helyszínéül méltó és csodálatos környezetet biztosított a szecessziós stílus egyik legszebb koncertterme, a budapesti Nádor Terem.

Ribáné Horváth Enikő igazgatónő megnyitója után Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke mondott szívhez szóló köszöntő beszédet.

A baptista egyház részéről több jeles személyiség tisztelte meg jelenlétével a hangversenyt, köztük Háló Gyula kommunikációs vezető és Szász Veronika területi oktatási igazgató. Az alkalmon baptista művészeti díjat vehetett át Pannonhalmi Zsuzsanna keramikusművész és Tóka Ágoston orgonaművész.

img_1190Jelen volt még Széplaki Edit, a kisújszállási zeneiskola intézményvezetője, és Somorjai Ágnes, a Vakok Általános Iskolájának igazgatója.

A műsorban iskolánk tanulói mellett felléptek a kisújszállási Baptista Alapfokú Művészeti Iskola, a II. Rákóczi Ferenc Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, valamint a Vakok Általános Iskolájának Pacsirta Kórusa.

kisujsz-szaxA koncerten fellépő növendékek tanáraik közreműködésével színvonalas műsort adtak elő, melyet a közönség lelkes tapssal jutalmazott.

Az est folyamán az együttműködés szép példáját láthattuk, amikor is az ország különböző pontjain működő iskolák tanulói közös műsorban léptek fel egy nyelvet beszélve, a zene egyetemes nyelvezetét.

Kívánjuk, hogy még sok hasonló eseményre kerüljön sor!