Jézussal rúgják a labdát

21097
Gera Zoltán nem titkolja hitét

Nem csupán a legendás brazil válogatott, Kaká vállalja fel büszkén kereszténységét, az egy hete megkezdődött Európa-bajnokságon is többen fociznak, akik nem titkolják, hogy Istenhez tartoznak. (Forrás: http://www.parbeszedhaza.hu/reflexio/jezussal-rugjak-labdat)

Az angol válogatottból közéjük tartozik Daniel Sturridge, a Liverpool játékosa, aki a közösségi médiában rendszeresen beszél hitéről, templomban készült fotókat és bibliai idézeteket oszt meg. Vállalja kereszténységét a háromgyermekes Wayne Rooney is, minden idők angol gólkirályrekordere, akit 2015-ben az év játékosává választottak Angliában.

A belga válogatottban rúgja a labdát a keresztény Romelu Lukaku és Christian Benteke. Utóbbi így nyilatkozott: „Amikor gólt lövök, az első dolog, amit tennem kell, hogy hálát adok érte Istennek. Ő adott nekem erőt, hogy betaláljak a kapuba. Nagyon vallásos vagyok, imádkozom a meccsek előtt és utána is.”

Mario Götze lőtte a 2014-es világbajnokság győztes német gólját, majd azt üzente rajongóinak, hogy életét a „bizalom, remény, erő, hit” kormányozza, és hozzátette: „Édes Istenem, kérlek, figyelj rám egy pillanatra, nem azért, hogy kérjelek valamire, hanem egyszerűen azért, hogy megköszönjem neked mindazt, amim van.”

Alaba
Alaba

Az osztrák válogatott David Alabát a számunkra örömteli győzelmet hozó osztrák–magyar meccsen láthattuk. Akármennyire is elszomorította őt az eredmény, a játék után elismeréssel gratulált a magyar csapatnak. A filippínó és nigériai ősökkel rendelkező Alaba a FC Bayern München játékosa, mélyen hívő keresztény, a hetednapi adventista egyház tagja. 2013. május 25-én, amikor csapata megnyerte a Bajnokok Ligáját, Alaba a díj átadásakor lekapta a mezét, ami alatt egy „Meine Kraft liegt in Jesus!” („Az én erőm Jézusban rejlik!”) feliratú pólót viselt. A jelenetet nézők milliói láthatták a tévéképernyőkön keresztül.

A magyar válogatott játékosa, a lassan veterán korba lépő Gera Zoltán sem titkolja kereszténységét, s azt sem, hogy milyen sötétségből került ki Isten segítségével. „Tizenhat évesen azonban megváltoztam. Pontosabban mondva Isten megváltoztatta az életemet. Akkor kezdődött el az igazi életem. Újra elkezdtem focizni. Nehéz gyermekkorom volt, de ma már jól élek, nincsenek problémáim.”

Ők heten Istenben bízva rúgják a labdát Párizsban, s rajtuk kívül is még sokan. Különösen a spanyol, az olasz, a portugál és a lengyel csapat játékosai között sok a keresztény, főleg katolikus.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!