Határtalanul Erdélyben

3412

Immár negyedik alkalommal nyert a Határtalanul! elnevezésű programban a „Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek” című pályázaton a Seregélyesi Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.

hat9Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő egymillió-huszonhétezer forinttal támogatta az iskola programját, az összeget szállásdíjra és útiköltségre fordították. Május 26. és 29-e között negyvenhárom tanuló és öt kísérő tanár indult útnak. Bejárták Erdély legszebb tájait (Nagyváradot, Kolozsvárt, Csucsát, Körösfőt, Tordát, Torockót, Farkaslakát, Szovátát, Korondot, Szejkefürdőt).

A történelmi helyszíneken járva megelevenedett a közös történelmi és irodalmi múlt. Az összetartozás érzését csak fokozta a Kis Szent Teréz Gyermekotthonban tett látogatás, ahol a seregélyesiek találkozhattak a Böjte Csaba által felkarolt gyerekekkel. Lenyűgözte a csoportot a székely emberek őszinte közvetlensége, feléjük áradó szeretete, ízes beszéde. Megtapasztalhatták valóban féltve őrzik anyanyelvüket, hagyományaikat, ünnepeiket, népviseletüket, természeti kincseiket.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!