Francine Rivers Megváltó szeretet

3164

A Hóseás könyvének alaptörténetét feldolgozó regény valódi utazás egy emberi lélek megtisztulásának évekig tartó folyamában.

Isten hatalmas kegyelmének megtapasztalása az ajándék a sorok között. Egy bizonyságtétel, amely elsöprő erővel mozgatja meg és rendezi alázatba az olvasó lelkét, és hálával tölti meg a szívét. Ezt a könyvet olvasva tanúi lehetünk annak az olykor akár megrázó folyamatnak, amely során a sötétségben élő, elvakult lélek a fényre küzdi magát, és látóvá válik.

De jellemezhetjük úgy is Francine Rivers könyvét, mint egy Isten kegyelméből való megtérés történetét. Tele váratlan és izgalmas fordulatokkal, jól körülírt, karakteres szereplőkkel és vadregényes helyszínnel.

Lenyűgöző, amint Isten és az ember párbeszéde megjelenik a műben. Ámulatba ejtő, ahogyan az egyes szereplők cselekedetei mentén kibomlik a hit és a szeretet ereje, amelyek a zord világi viszonyok ellenére képesek hatni. Viszont helyenként olyan megrázó események övezik a hősnő, Angel életét, amelyek kifejezetten érett, felnőtt személyiségek számára feldolgozhatók.

Ez a regény igazán alkalmas arra, hogy éberen tartsa olvasója figyelmét, és megtöltse erőtlenedő hitének tankját. Forrása a türelemnek, a kitartásnak és a megrendíthetetlen hitnek.

(A könyv megjelent a Harmat kiadónál Budapesten 2013-ban, újabb kiadása 2014-ben.)


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!